Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Livar Lendefilet met bier saus Print recept

In dit recept word de lendefilet van het Limburgse Livarvarken gecombineerd met het Limburgse bier Oud Bruin.

Bereiding (voor 4 personen)
Verwarm de oven voor op 180 graden . Appels uithollen, zorg dat de onderkant erin blijft, in een ovenschaaltje plaatsen , vul ze met de rode vruchten compote en verdeel de basterd suiker over de appels. Plaats ze gedurende 30 minuten in de oven.

Smelt de margarine in een steelpan. Bak hierin de Livar Lende mooi bruin, breng het vlees op smaak met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en plaats het in een apart schaaltje de laatste 10 minuten in de oven bij de appels. Bak de uien goudbruin in dezelfde margarine in hetzelfde pannetje. Blus de uien af met het flesje Oud Bruin bier. Voeg de fond, de mosterd en de peperkoek toe en laat inkoken tot een mooie saus.

Serveer de Lende samen met de saus en het appeltje.

Print recept
Ingrediƫnten
  • 2 Livar Lendestukjes (200 gr. per stuk)
  • 2 stevige appels
  • 1 flesje oud Bruin bier
  • 4 el. Rode vruchten compote
  • 1 el. Bruine basterd suiker
  • 50 gr. Margarine
  • 2 el. Limburgse Mosterd
  • 50 gr. peperkoek
  • 1 el. Kalfsfond
  • Zout en Peper
Tip!
Serveren met een portie dikke Vlaamse friet