Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Ossenhaas met paprika in romige saus Print recept

Ossenhaas van Wagyu runderen is een bijzonder stuk vlees van hoge kwaliteit, doordat er bewust en duurzaam met de koeien wordt omgegaan en rekening wordt gehouden met de Japanse tradities die horen bij de verzorging van deze keizerlijke runderen. Dankzij deze goede verzorging smaakt de ossenhaas heerlijk en is de ossenhaas in zijn geheel prachtig te bereiden.

Bereiding
Snijd de paprika's in stukjes van 1 centimeter.
Snijd de ossenhaas in kleine gelijke reepjes.
Braad de stukjes aan en haal ze uit de pan.
Doe de paprika in het achtergebleven vet en blus het af met 3 eetlepels water. Voeg zout, peper, paprikapoeder en crème fraîche toe. Laat het 10 minuten pruttelen.
Voeg nu de reepjes ossenhaas toe, verwarm het kort.

 

Print recept
Ingrediƫnten
  • 800 gram paprika's in alle kleuren
  • 400 gram ossenhaas
  • vloeibare bakboter
  • 325 milliliter crème fraîche
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • zout
  • peper
Tip!
Lekker met witte rijst