Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Ossenhaas met wijnjus Print recept

Ossenhaas van Wagyu runderen is een bijzonder stuk vlees van hoge kwaliteit, doordat er bewust en duurzaam met de koeien wordt omgegaan en rekening wordt gehouden met de Japanse tradities die horen bij de verzorging van deze keizerlijke runderen. Dankzij deze goede verzorging smaakt de ossenhaas heerlijk en is de ossenhaas in zijn geheel prachtig te bereiden.

Bestrooi de ossenhaas met peper.
Verhit de boter en olie in een braadpan en braad de ossenhaas aan alle zijden bruin.
Zet de hittebron wat lager en leg het deksel schuin op de pan.
Keer het vlees zo nu en dan en bedruip het regelmatig met braadvet. Laat het vlees in ongeveer 15 minuten op een middelhoge hittebron gaar worden.
Voeg na 5 minuten een scheut warme wijn toe om het vet wat af te blussen en herhaal dit tot de wijn op is.
Bestrooi het vlees met wat zout.
Haal het vlees uit de pan en laat het vlees ca 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snij de ossenhaas in dunne plakjes
Laat onder tussen de jus wat inkoken.
Dien de ossenhaas op in dunne plakken met wat jus.

Print recept
Ingrediƫnten
  • 800 gram ossenhaas
  • 50 gram boter
  • 5 eetlepels olie
  • 2 deciliter rode wijn
  • 0,25 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper