Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Pastasalade met champignons en munt Print recept

Een heerlijke pastasalade met champignons die door de muntsmaak licht en geraffineerd van smaak wordt. Een paar geplette peperkorrels erover verdelen en garneren met resterend muntblad voordat de salade warm opgediend wordt.

Bereiding (voor 12 porties)
Een pan met licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten, afkoelen, in een grote kom doen en 3 eetlepels olijfolie erdoor scheppen. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de resterende olijfolie verhitten en daarin champignons en ui al roerend lichtbruin bakken. Al roerend in kleine beetjes tegelijk de room toevoegen. De takjes munt toevoegen en 5 minuten al roerend laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. De munttakjes met een schuimspaan verwijderen. De gekookte pasta toevoegen en omscheppen tot de salade goed gemengd is.

 

Print recept
Ingrediënten
  • 1 pak (500 gr) farfalle pasta
  • 4 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
  • 500 gr champignons, in plakjes
  • 4 uien, in ringen
  • 1 liter extra dikke room (50% vetgehalte)
  • 10 takjes verse munt
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje gemalen zwarte peper