Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Pastinaaksoep met gember en mierikswortel Print recept

De verse gember en verse mierikswortel zorgen ervoor dat deze pastinaaksoep lekker scherp wordt. Een heerlijke soep voor een koude (winter)dag en ook nog eens makkelijk om te maken: binnen 30 minuten op tafel.

Bereiding (voor 4 personen)
Schil de pastinaken en snij ze in gelijke stukken.
Maak de uien schoon en snij ze in vieren.
Schil de verse gember en verse mierikswortel en snij ze in kleine stukjes.
Fruit de uien met de gember en mierikswortel aan in een beetje olijfolie.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Voeg de pastinaken toe. Pureer de soep met een staafmixer (of blender) als de pastinaken gaar zijn.
Voeg eventueel wat (soja)room toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout en peper.

 

Print recept
Ingrediƫnten
  • 1 kilo pastinaken
  • 2 grote of 3 kleine uien
  • 9 cm verse gember
  • 50 gram verse mierikswortel
  • scheut olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • zout en peper uit de molen
  • eventueel: scheut (soja)room
Tip!
Frituur dunne plakjes een paar minuten in plantaardige olie en bestrooi met wat zeezout. Heerlijke chips voor zo uit de hand, maar ook lekker bij veldsla of deze soep.