Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Romige aspergesoep met Hollandse garnalen Print recept

Bereiding van het recept voor 3 personen (duur: minder dan 30 minuten)

Schil de asperges en snijd 2 cm van de harde onderkant af. Snijd de aspergepunten op 5 cm af. Leg de punten in een stoommandje en stoom ze in een stoompan (of steamer) in 6-8 minuten beetgaar. Snijd de rest van de asperges in stukjes.

Smelt de boter in een soeppan en bak de ui en de aspergestukjes in 2-3 minuten zachtjes glazig. Voeg de bouillon toe en kook de asperges in 10 minuten zachtjes gaar. Roer de fijngehakte dille erdoor. Pureer de asperges met de bouillon tot een mooi gladde soep en roer de room erdoor.

Warm de aspergesoep nog heel even door en voeg zout, versgemalen peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Schep de aspergesoep in diepe borden en leg in het midden een bergje van aspergepunten en garnalen. Garneer met toefjes dille.

Kijk voor dit recept en andere (asperge)recepten op de website van het Nationaal asperge centrum.

Print recept
Ingrediƫnten
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 500 gram witte asperges
  • 15 gram boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 750 ml (zelfgetrokken) kippenbouillon
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt (plus een toefjes voor garnering)
  • 125 ml slagroom
  • nootmuskaat