Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Romige paddenstoelensoep Print recept

Combineer champignons met andere soorten paddenstoelen en geniet van de romige en fijne smaak!

Bereiding (voor 4 porties)
In een grote soeppan met zware bodem op een matig hoog vuur de boter smelten. Shiitakes en portobello's gedurende ong. 5 minuten bakken tot ze zacht zijn. Bloem toevoegen en tot een glad papje roeren. Geleidelijk de kippenbouillon toevoegen. Onder voortdurend roeren gedurende 5 minuten laten inkoken tot een dikke, pruttelende soep.Room en melk erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Eventueel kaneel erover strooien. Opwarmen, maar niet meer laten koken.

 

Print recept
Ingrediënten
  • 50 gr boter
  • 150 gr shiitake paddenstoelen, fijngesneden
  • 100 gr portobello's, fijngesneden
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels witte bloem
  • 400 ml kippenbouillon
  • 125 ml slagroom of kookroom
  • 125 ml volle melk
  • zout en peper naar smaak
  • 1 mespuntje kaneelpoeder (eventueel)