Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Zalmfilet met asperges uit de oven Print recept

Bereiding van het recept voor 3 personen (tijd: meer dan 30 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen. Schil intussen de asperges met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 ongeveer cm af.
Meng de sinaasappelrasp met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper in een kom tot een luchtig mengel.

Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal. Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover.

Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges. Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier. Schuif de schaal in de oven en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.

Kijk voor dit recept en andere (asperge)recepten op de website van het Nederlands asperge centrum.

Print recept
Ingrediƫnten
  • 1 dik stuk zalmfilet van 600 gram
  • 500 gram witte asperges
  • 1 sinaasappel voor sap en rasp
  • 1 bosuitje in dunne ringetjes
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd
  • 1 eetlepel verse dille fijngeknipt
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels grof zeezout
  • 50 gram gesmolten boter
Tip!
Lekker met gekookte krieltjes in de schil