3 x eten in Venlo

3 x lekker eten & drinken in Venlo, net even anders.

Lekker eten en drinken kun je op zoveel plekken in Venlo. Deze top 3 laat zien dat het ook net even anders kan! De moeite waard om een heerlijke maaltijd te nuttigen na een dagje shoppen of na een bezoek aan één van de musea in Venlo. Ook tijdens één van de vele mooie wandel- en fietsroutes door Venlo, zijn dit mooie locaties om even uit te rusten!

Green Barn
Fun, food, farm - dat is waar Green Barn voor staat. Green Barn, gevestigd bij Budgetplant in Venlo, is een concept dat Fun, Food en Farm combineert. Het boerenrestaurant is gelegen aan de Expediteursweg naast Jacobs Budgetplant. Letterlijk betekent de naam ‘groene schuur’, een verwijzing naar de typische boerderijschuren die te vinden zijn op het platteland in Amerika en Canada. Daar worden deze schuren vaak gebruikt om lokale producten en gerechten aan de man te brengen. De gemoedelijke, ongedwongen sfeer die deze boerderijwinkels kenmerkt is naar Nederland gehaald. Zo kunt ook u op een laagdrempelige manier kennismaken met al het goede dat het platteland te bieden heeft. In het gezellige zelfbedieningsrestaurant kunt u genieten van lekkere maaltijden. Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven op de speeltoestellen buiten onder toeziend oog van papa en mama. Daarnaast kunnen ze de lieve zeer speciale boerderijdieren leren kennen, zo zijn er bijvoorbeeld alpaca's en micro- varkens! Bovendien komen kinderen spelenderwijs van alles te weten over de groente, het fruit en de kruiden die bij ons te vinden zijn. Een echte ervaring met het boeren buitenleven in Venlo. Op zaterdag en zondag kun je bij Green Barn tussen 10.00 en 12.00 uur terecht voor een compleet stevig boerenontbijtbuffet voor maar €9,95 per persoon. Dat is pas smullen...

Beej Benders
combineert alle facetten van lekker en lokaal eten onder één dak. De producten in de versmarkt en het restaurant zijn afkomstig van lokale producenten. Lekker gegeten in het restaurant? De producten zijn te koop in de versmarkt om het zelf thuis na te maken. De kaart biedt voor ieder wat wils, een uitgebreid ontbijt, lunch of heerlijk verse sushi, Beej Benders is hiervoor het adres aan de rand van de Venlose binnenstad. Bij Beej Benders koopt u alleen lokale en verse producten van lokale producenten. De groente en het fruit worden direct bij de regionale boeren ingekocht, gegarandeerd vers! Ook in het restaurant proeft u de streekproducten, direct vanuit de producent, verwerkt tot een heerlijke maaltijd.

Proef en Praatlokaal de Klep
Gelegen in de schaduw van voormalige Kloosterkerk Domani, vindt u dit proeflokaal in het eeuwenoude Keizerstraatje, door de Venlonaar 'Floddergats' genoemd. Sinds kort kunt u bij Café de Klep genieten van een heerlijke lunch of proef de kleinere hapjes van de borrelkaart. Voor bijzondere bieren moet je bij 'Preuf en Praotlokaal de Klep' zijn, er staan er meer dan 100 op de kaart, waarvan maarliefst 13 van het vat (o.a. het huisbier, 't Venloos Paeterke). Mocht je geen bier lusten, geen nood. Er zijn ook voortreffelijke andere dranken te krijgen. De klep noemt zich niet voor niets een proeflokaal.

Meer updates en verhalen