6 leuke kinderactiviteiten in Noord-Limburg

We zijn op uitnodiging van LiefdeVoorLimburg.nl te gast in Noord-Limburg, waar je over het algemeen terecht kunt voor een prachtige nazomer. Helaas zijn de weergoden ons niet zo goed gezind en we hebben te maken met behoorlijk wat regen. Maar dat mag de pret niet drukken :-) Tijdens de buien doen we binnen leuke dingen en als het even droog is ondernemen we een leuke buitenactiviteit. We zetten 6 leuke kinderactiviteiten in Noord-Limburg voor je op een rijtje!

Wandelen met een ezel

Wandelen met een ezel; dat hebben we nog nooit gedaan! Naar deze activiteit wordt door de kinderen dus heel erg uitgekeken :-) Als we aan komen rijden bij Ezelcamping In ’t Niet zien we al een hele groep ezels in een grote weide staan. “Ooooohhh mogen we er zelf eentje uitkiezen?” roepen de kinderen enthousiast. Ze kunnen niet wachten! We maken kennis met Wim, de eigenaar van de camping, terwijl wij onze ogen uitkijken. Er zijn 13 trekkershutten aanwezig, allemaal verschillend en allemaal helemaal te gek. Een wijnvat met veranda, een huisje wat om kan draaien, huisjes die half in een wal gebouwd zijn… super leuk!

Met z’n vieren lopen we naar de wei om een ezel te halen. Wim roept Luca en meteen komen er twee ezels aangerend. De kinderen mogen in de stal Luca poetsen en verzorgen en daarna wordt Luca opgezadeld. We krijgen uitleg over de GPS en Wim vertelt nog wat over het karakter van ezels. En dan kunnen we gaan!

We gaan een wandeling van 4 kilometer lopen en daar zullen we een uur á anderhalf uur over doen, aangezien het tempo van een ezel een stuk lager ligt dan van mensen. We lopen voornamelijk door de bossen, wat heel relaxed is! De kinderen gaan om en om op de rug van Luca, die erg gehoorzaam is en ook niet eens probeert te grazen langs de kant van het pad. Wanneer we op een gegeven moment weer richting huis lopen gooit Luca zijn tempo wat omhoog; hij ruikt thuis denk ik! Onderweg laten we hem even lekker grazen en genieten van het zonnetje.

Er zijn verschillende wandelingen tussen de 4 en 7,5 kilometer en wanneer je de tijd hebt kun je onderweg ook lekker de tijd nemen voor een picknick. Een superleuk uitje tijdens je verblijf in Noord-Limburg!

Copyright: Melissa van AllinMam.com | www.allinmam.com

Copyright: Melissa Peltenburg van AllinMam.com | www.AllinMam.com 

Benieuwd naar de andere tips? Lees het hele verhaal op: https://www.allinmam.com/kinderactiviteiten-in-noord-limburg/

Meer updates en verhalen