De lekkerste pannenkoeken van Limburg...

Een pannenkoek maar een pannenkoek? Welnee! Topkok Edwin Hollanders van Pannenkoekenhuis De Perdstal werd tweede tijdens het NK Pannenkoekenbakken. Hollanders over het geheim van de perfecte pannenkoek…

Gefeliciteerd met je prijs!
‘Dankje. We zijn er erg blij mee. Vorige editie werden we derde en nu tweede!’

Wat is het geheim van de perfecte pannenkoek?
‘Dat zit in heel kleine dingen, in verhoudingen. Een snufje zout te veel kan al verschil maken. Ik probeer altijd dichtbij het product te blijven, maar het toch een bijzondere twist te geven met verschillende smaakcombinaties. Daarnaast ben ik ook altijd op jacht naar mooie lokale producten.’

Vertel!
‘Vandaag was ik bijvoorbeeld bij een rabarberteler voor de compote die ik in gedachten heb. Op smaak gebracht met hibiscus en geserveerd met heerlijk softijs en zachtgegaarde rabarber.’

Heb je jezelf lang voorbereid op het NK?
‘Ik denk eigenlijk altijd over eten na. Twee maanden voor het NK werd het thema bekend: werelds zoet. Daar ben ik toen mee gaan experimenteren om de perfecte verhoudingen en combinaties te vinden. Het werd de Coppa banana pannenkoek gebakken met banaan en daarop een frisse mango chutney met gember en komijn eiwit schuimpjes van mango en pistache en brigadieros.’

Heb je altijd pannenkoeken willen bakken?
‘Nee, ik heb jarenlang als kok in sterrenrestaurants gewerkt. Ik dacht altijd dat pannenkoeken bakken ‘makkelijk’ was – een onjuist beeld. Ook hier ben ik op zoek naar de perfecte combinaties. En we maken alles zelf van ons pannenkoekenbeslag tot alle soepen en ragouts, ik kan mezelf helemaal uitleven.’

Heb je nog tips voor mensen?
‘Kom proeven! De Perdstal is een heerlijke plek in het bos met een speelweide op een steenworp afstand.’

Meer updates en verhalen