Een Indian Summer in Noord-Limburg

De zomervakantie verlengen, wie wil dat nou niet? Nog even heerlijk in het zonnetje genieten van nazomerse temperaturen. Het normale leven weer begonnen? Nee hoor, wij steken onze kop in het zand. Nooit meer naar huis, was ons nieuwe motto toch? Dit keer gaan we voor een Indian Summer, wat wel grappig is, want Indian Summer betekent ook nazomer. Een Indian Summer in Noord-Limburg. Inclusief tipi-tent, vreugdevuur én een geslaagde regendans.

Gevalletje talent denk ik, dus mocht u ooit verlegen zitten om wat nattigheid, we doen graag een dansje.

Noord-Limburg, hoe, wat en waar?

Noord-Limburg dus, wat is daar dan te doen? Kun je niet beter iets verder rijden naar Zuid-Limburg, waar je dat vakantiegevoel in eigen land ervaart? Wij zeggen: zeker niet! Noord-Limburg is absoluut de moeite waard met zijn bezienswaardigheden en activiteiten. Zo zijn in Noord-Limburg plaatsen als het pittoreske Kessel en gezellige Venlo ontzettend leuk! Het winkelhart in Panningen nodigt uit om lekker te komen shoppen en te lunchen of dineren bij Mr. & Mrs. En ik heb van horen zeggen dat het bruisende Venray ook niet overgeslagen mag worden. Van Bierbrouwerij Hertog Jan gaat papa’s hartje sneller kloppen. En ook voor kinderen, die tenslotte ook mee zijn, is er genoeg te beleven.

Overnachten in een tipi op Camping Beringerzand

Om maar te beginnen met het overnachten in een tipi tent die voor ons klaar staat op camping Beringerzand. Beleef het indianen gevoel tijdens de Indian Summer in Noord-Limburg. Mijn kinderen hebben het gevoel snel te pakken, de ingerichte tipi wekt dat met zijn accessoires als dromenvangers en bamboe klokkenspellen ook wel op. Maar persoonlijk moet ik even acclimatiseren en diep graven naar dat gevoel. Moeder natuur heeft namelijk gehoor gegeven aan onze regendans en ondanks dat een tipi er mega spectaculair uitziet, bleken de Indianen bouwkundige inzichten niet tot een kunst verheven te hebben. Oftewel, de tipi-tent is niet waterdicht en droog blijven lukte alleen wanneer je met z’n allen in het midden van de tent ging liggen.

Kamperen in een tipi

Copyright: Pauline van der Meulen van http://www.voormijnkleintje.nl | http://www.voormijnkleintje.nl

Uiteraard laat ik me niet kennen en ik ga de uitdaging gewoon aan. Overnachten in een tipi tent moet je ervaren. De volgende ochtend begint dat Indianen gevoel dan ook al een beetje te ontwikkelen. OUGH! Is het eerste wat ik roep wanneer ik uit mijn slaapzak probeer te komen.

Lees het hele verhaal op: http://www.voormijnkleintje.nl/kinderen-2/zomer-noord-limburg/

Meer updates en verhalen