Een schat vind je op De Schatberg

Een schat vind je op De Schatberg

“We gaan schat zoeken op De Schatberg”, het wordt bijna een liedje als je het maar vaak genoeg herhaalt en dat doen ze zeker op de achterbank van de auto op weg naar Noord-Limburg. Deze meivakantie vieren we een mini-vakantie op De Schatberg. De naam zorgt dat bij de kinderen de fantasie op hol slaat. “We gaan schat zoeken op De Schatberg”. Ik ben benieuwd.

In een heerlijke bosrijke omgeving ligt midden in Noord-Limburg De Schatberg. Een camping met tenten, stacaravans en zelfs bungalows. Voor ieder wat wils. Je kan er zelfs met je camper een plekje huren. Ideaal dus voor elk type vakantie vierders.
Wij gaan voor een vakantiehuis. Met een gezin met 3 kinderen en een weersverwachting die niet veel goeds voorspelt, lijkt ons dit wel het meest geschikt. Niet alleen voor de luxe, maar ook om maximaal te ontspannen. Want dat is wel de planning dit weekend: ontspannen en genieten van ons gezin.

De Schatberg ligt in Sevenum omgeven door heel veel bomen. De bosrijke omgeving zorgt dat je bij aankomst gelijk in vakantiestemming komt. Je bent als het ware ‘afgesloten’ van de haastige buitenwereld. De rust van het park wordt geaccentueerd door de grote vijver waar het park rondom gesitueerd lijkt.
Naast de grote vijver, is ook zeker de bebossing en beplanting van het park opvallend. Eigenaar Ronald Hoppzak heeft zich hierbij laten inspireren door een camping in Barcelona waarbij de bossages zorgen voor een bepaalde looproute en het creëren van verschillende ‘hoekjes’. Dit komt vooral tot uiting bij de nieuwste aanwinst van het park: het activiteitenveld. Hier vind je verschillende ‘plekjes’ waar je kan voetballen, basketballen, of andere activiteiten kan beoefenen. Door de beplanting en routing zo te plaatsen, zal je uiteindelijk – wanneer de bossages hoog genoeg zijn, niet meer het gehele veld kunnen overzien. Je creëert zo eigen plekjes, geschikt voor diverse leeftijden.
Spelen op De Schatberg

Courtesy | Marieska Visser - Love4Kidz

Onze vakantiehuis bevindt zich aan het ‘eind’ van het bungalow park op de rand van de camping. De kinderen zijn gelijk enthousiast als we de auto bij het huisje parkeren. Ideaal, want met drie kinderen heb je altijd meer bagage bij je, dan je in eerste instantie denkt. De auto mag daarnaast op de eigen parkeerplaats blijven staan.
Na inspectie van de slaapkamers en het verdelen van de slaapplekken “Wij willen de sauna!”, besluiten onze Kwik, Kwek en Kwak, buiten te gaan spelen. Rondom het huisje is voldoende grasveld om heerlijk met een bal te gooien en lekker te ravotten.
We eindigen de avond met een spelletje ‘Galgje’ met het lijf van Olaf. Wat een lol als de sneeuwpop als sneeuw voor de zon is verdwenen en de volwassenen weer verloren hebben van de kinderen. We slapen die nacht heerlijk en weten we zeker: buitenlucht maakt niet alleen hongerig, maar ook moe!

Dag 2
We worden wakker met een zonnetje dat zeker z’n best probeert te doen. Heerlijk wakker worden zo. Het is waar, het is zeker zonniger in het Zuiden. Na een stevig ontbijt besluiten we naar het Land van Peel en Maas in te trekken. De Schatberg is gelegen in dit natuurgebied dat wordt gekarakteriseerd door moerassen, water en groen. Als natuurliefhebber kan je hier zeker je hart ophalen. Bij de receptie krijgen we informatie over de prachtige omgeving dat we per voet gaan verkennen. Zo besluiten we de wandeling van Eddy de Eend te ondernemen.
Wandeling Eddy Eend

Courtesy | Marieska Visser - Love4Kidz

Na een stevige wandeling van 4 kilometer komen we voldaan en vol indrukken terug in het huisje. De kinderen duiken het zwembad in, want dat moet natuurlijk wel even: zwemmen! De glijbanen krijgen een dikke duim. Ondertussen genieten wij van een drankje. Als je denkt dat we na het zwemmen klaar zijn met ontdekken, heb je het mis. De Schatberg heet niet voor niets zo: overal vind je kleine schatjes. Niet alleen het zwembad is een schat met zijn glijbanen, ook blijkt er een verborgen speelkelder te zijn. Eenmaal binnen vind je een indoor-speelparadijs. Tot het eten, vermaken ze zich hier prima.

Dan is het tijd om te gaan eten. Ook dit kan op het park. Er is niet alleen een eetcafé, serre-restaurant, maar ook een snackpunt en een supermarkt. Keuze genoeg dus als het om eten gaat. Niet zo gek natuurlijk, want we zijn in het bourgondische Limburg. Wel goed om te weten dat je met kinderen overal terecht kan.

Na een lekker diner en een uurtje sauna, gaan we heerlijk relaxen in onze eigen schat van een vakantiehuis. Even helemaal niks. We besluiten vroeg naar bed te gaan om de volgende dag weer optimaal te kunnen genieten van de prachtige schatten die De Schatberg voor ons bloot legt. Wij zijn na 3 dagen nog lang niet uitgezocht, we weten namelijk zeker dat er nog veel meer te ontdekken valt op dit bijzondere park.

Lees hier meer verhalen van Marieska en haar familie op www.love4momz.nl.

Meer updates en verhalen