Eropuit met kinderen [Noord-Limburg]

Met drie kinderen met een groot leeftijdsverschil (3 jaar, 10 jaar en 13 jaar) kan ik uit ervaring vertellen dat het organiseren van een gezinsuitje een behoorlijke uitdaging is. De peuter kan niet ver lopen, de middelste kan niet stilzitten en de oudste blijft het liefste thuis om te snapchatten met haar vriendinnen. En dan heb ik het nog niet eens over ónze wensen en eigenaardigheden. Toch zijn we het afgelopen weekend de uitdaging aangegaan in Noord-Limburg.

Een heel weekend propvol uitjes en bezienswaardigheden in Noord Limburg. Ik zag er al een beetje tegenop en toen bleek dat het het hele weekend ook nog eens zou gaan stortregenen zakte de moed nog dieper in de regenlaarzen. Maar ik liet me niet kennen en bleef enthousiast tegen de kinderen roepen dat we een fantastisch weekend gingen hebben met allerlei leuke activiteiten. Lieve Jeske van liefdevoorlimburg.nl had voor ons een plan samengesteld met allerlei (buiten)activiteiten die geschikt zouden zijn voor alle leeftijden. Challenge Accepted!

Glamping op de camping

Tipi en luxe Bamboo Lodge op Camping Beringerzand

Foto: Sharon Nehoray van moeders.nu

Vrijdagochtend nog snel even bij de HEMA wat regenlaarsjes voor de jongste en een regenjas voor de oudste gekocht en we konden vertrekken. Ons doel: Camping Beringerzand in Panningen, een plaatsje onder de rook van Eindhoven en Weert. Op deze kindercamping troffen we een tent aan. Nou ja, een tent… het bleek een super de luxe Bamboo Lodge Tent te zijn. Dat is Glamping 2.0 hoor! Van alle gemakken voorzien, inclusief luxe badkamer, bedden met boxspringmatrassen en… vloerverwarming (!). Mijn collega loedermoeders (ik ging de uitdaging aan met Pauline van Voormijnkleintje.nl en Melissa van Allinmam.com) verbleven vlakbij in een echte tipi en een stacaravan.

Smokkelpad Velden

Na aankomst werden we direct op pad gestuurd voor missie 1: Uit eten met 3 kinderen en daarna het smokkelpad lopen. Het aangewezen startpunt hiervoor was Restaurant Jagersrust in Velden. Even dachten we dat we deze eerste opdracht al niet konden voltooien omdat de navigatie ons naar een wel heel afgelegen locatie bracht. Diep in de bossen vonden we dan toch het gezellige restaurant. We werden getrakteerd op heerlijke pannenkoeken en stoofpotjes. Lekker eten, tegen een vriendelijke prijs in een gezellige entourage wat wil een Bourgondiër nog meer? Nog even uitbuiken en daarna het overschot aan calorietjes eraf lopen tijdens de wandeling langs het smokkelpad.

Het Smokkelpad in Velden

Het smokkelpad is een...

Benieuwd naar de rest van de avonturen van Sharon en haar gezin in Noord-Limburg? Lees hier de hele blog moeder.nu

Meer updates en verhalen