Getest: een weekend op Resort Arcen in Noord-Limburg

Getest: een weekend op Resort Arcen in Noord-Limburg

Ik blijf het een vreemd gevoel vinden om van ons huis in Nederland naar een bestemming in Nederland het grootste deel door Duitsland te rijden. Toch is dat de snelste route van Enschede naar Noord-Limburg en dus rijden we in de vroege vrijdagavond over de Duitse wegen. Sneller dan ik had verwacht zijn we op onze verblijfplaats voor dit weekend: Resort Arcen.

Verblijven in een villa

We verblijven dit weekend niet zomaar in een vakantiehuisje, maar in een heuse villa. Ik vraag me bij binnenkomst meteen af of onze villa soms nog maar net is gebouwd: alles ziet er zo nieuw en netjes uit! Ik schrik alleen heel even als blijkt dat er geen toiletpapier op de wc’s hangt, maar gelukkig blijkt in de keuken een pakketje met onder andere één rol toiletpapier te liggen. Morgen maar wat bijkopen en tot die tijd even één van de twee wc’s gebruiken.

Opgelost dus. De bedden zijn ook al opgemaakt en het is inmiddels al niet zo vroeg meer, dus deze avond bestaat uit niet veel meer dan de kinderen naar bed brengen en niet al te lang daarna zelf ook in bed kruipen. Zo zijn we morgen helemaal uitgeslapen voor twee dagen genieten van het Limburgse leven.

Lekker langzaam opstarten

De volgende ochtend hebben we allemaal een vakantiegevoel. Als iedereen nog in diepe rust is, besluit ik volop te profiteren van onze luxe badkamer. Daar is een zonnedouche waaronder je behalve schoon ook bruin kunt worden, maar ik kies voor het ligbad. Intussen bekijk ik wat folders die ik bij de receptie heb meegekregen. Als ik zo door het badkamerraam naar buiten spiek, belooft het prachtig weer te worden.

Langzamerhand hoor ik steeds meer geluiden in onze vakantievilla. De kinderen zijn inmiddels ook alle drie op en hebben hun eigen manier bedacht om deze vakantiewoning te verkennen: ze doen verstoppertje en komen zo tot in de kleinste hoekjes. Gelukkig is de woning ook in die kleinste hoekjes keurig schoon, want de jongste kruipt overal onder en komt daarna stofvrij weer tevoorschijn.

Wandeling over Resort Arcen

Het voordeel van grote kinderen (die van ons zijn inmiddels 8, 9 en 13) is dat je ze soms even alleen kunt laten. Zo kunnen mijn man en ik alvast even een rondje over het park lopen. We worden prima geholpen als we bij de receptie melden dat de televisie in de slaapkamer niet goed werkt: er zal iemand langskomen en daarvoor hoeven we niet ‘thuis’ te blijven. En inderdaad, als we om en uur of één even in onze vakantiewoning zijn, ligt er een briefje en is alles verholpen. Perfecte service!

We lopen even langs de winkel van Resort Arcen om ook het toiletpapierprobleempje uit de wereld te helpen en gluren alvast binnen bij het restaurant, het zwembad en de binnenspeeltuin. Buiten blijkt echt een heel grote speeltuin te zijn, met trampolines en een kinderboerderij.

Verder lezen? Klik dan op: http://www.stralendschrijven.nl/getest-resort-arcen-noord-limburg

Meer updates en verhalen