Help: het is weer Moederdag!

Ervaar je last minute paniek omdat je er net achter kwam dat het komend weekend Moederdag is? Geen paniek. Blijf rustig ademhalen: we got you covered. Hieronder geven je maar liefst 6 tips om cadeau te doen aan je (schoon)moeder. Dit alles mag natuurlijk begeleid worden door een zelfgemaakt tekening, ook als je al ver boven de 20 jaar bent. 

1. Dagje Tuincentrum

Heb je een moeder die dol is op tuinieren? Neem haar mee naar het tuincentrum! Leg haar lekker in de watten – eh bladeren en bloemen in één van de mooie winkels die Limburg rijk is. Tuincentrum Leurs in Venlo heeft bijvoorbeeld een spectaculair aanbod aan bloemen, planten, dieren en vijvers. Oh en extra plus: bij het tuincafé kunnen jullie ook heerlijk genieten van een welverdiend lekker ontbijtje, lunch of diner. Dat maakt de dag toch helemaal af.

 

2. Hoedjes, hoedjes, hoedjes! 

Is jouw moeder dol op hoedjes? Zet ze de tv aan voor koninklijke ceremonies om de hoedjes te checken? Of verzamelt ze de kunstwerkjes misschien? Neem haar dan mee naar Kasteeltuinen Arcen. Traditiegetrouw staat de attractie deze dag compleet in het teken van hoeden. Voor het Kasteel vinden hoedenshows plaats van verschillende hoedenontwerpsters en er zijn ook hoeden, mode en accessoires te koop. Tussen de shows door verzorgt singer-songwriter Linda Zijlmans muzikale optredens. Eventuele honger kan gestild worden bij Proef de Lente in de Kasteeltuinen dat tegelijkertijd plaatstvindt. Topkoks geven verschillende workshops waarbij jullie volop inspiratie kunt opdoen en uiteraard de resultaten kunt proeven. Tijdens deze proefdagen spelen asperges (dé voorjaarsgroenten uit deze regio) en kruiden uit eigen tuin de hoofdrol!

 

3. Leuke voorstelling

Beginnen jouw moeders ogen al te stralen als het over theater, toneel of dans gaat? Boek dan een leuke voorstelling in het een van de schouwburgen en theaters die we in Limburg hebben. In Venray ligt bijvoorbeeld een sfeervolle schouwburg waar jaarlijks ruim 130 professionele voorstellingen plaatsvinden: daar zit vast iets tussen wat jouw moeder aanspreekt. 

 

4. Chillen

Dat is wat jouw moeder wil. Moeder zijn is namelijk hard werken en moederdag draait erom dat zíj eens verwend wordt. Waar kan dat nu beter dan in de sauna? Zijn jullie bijvoorbeeld al eens naar Thermaalbad Arcen geweest of is dat zoiets dat voortdurend op die bucketlist blijft hangen. Thermaalbad Arcen dankt zijn naam aan de baden met thermaalmineraalwater van 35-36 ºC dat opwlt vanuit een 892 meter diepe brond. Door de unieke samenstelling heeft het water een heilzame werking. Door de aangename warmte voel je direct alle spanning (want het is stressvol, dat moeder zijn) uit je lichaam vloeien. 

 

5. FOOD!

Houdt niet iedere mamma van eten? Hoe leuk is het om niet zelf achter het fornuis te kruipen, maar lekker genieten van het bediend worden door anderen. Laat al dat lekkers maar komen (ook leuk voor jezelf)! Er zijn een flink aantal restaurantjes die speciale Moederdagontbijtjes serveren - voor als jullie geen zin of tijd hebben in een lunch of diner. Maar 'gewoon' uit eten is harstikke gezellig! 
Bij De Heere van Meijel is er geen ingewikkelde menukaart. Oké, ze werken inderdaad met een houtskoolgestookte Josper-oven, die garantie geeft voor een bijzondere bereiding van je gerechten (ook leuk voor pappa!). Ze zijn verder heel gewoon gebleven.
Liever iets kleiners eten? Snappen we. Neem dan eens een kijkje bij Theehuis Komkommerin in Castenray. Daar ben je precies aan het juiste adres voor een heerlijke hightea met zelfgemaakte thee en de heerlijkste lekkernijen. 

 

6. Op de wandel- of de fietstoer

Ga lekker samen op pad! Wandelen of fietsen of misschien wel allebei. Neem een tas met lekkers mee voor onderweg of regel een picknick bij Picknickservice 't Pioniersmegje. Dat is genieten van een picknickkist vol lokaal lekkers uit de Peel én het Limburgse platteland. Eigenaresse Marian heeft een prachtige kist samengesteld met de heerlijkste lokale en regionale producten: inclusief vermakelijk verhaaltje van de leveranciers zelf. Vergeet de tijd, geniet van elkaar en van de omgeving.

Je kunt de leukste wandelroutes hier vinden en de mooiste fietsroutes hier. Via deze online routeplanner kun je ook zelf vantevoren een route in elkaar zetten. 

 

Kom je er nog niet uit? 

Dit is natuurlijk slechts een greep uit alles wat er mogelijk is in het mooie Limburg. Op Liefde voor Limburg staat alles bij elkaar en kun je nog veel meer inspiratie opdoen. 

Meer updates en verhalen