Het Boeiendste Bos: wandelen met kinderen in De Maasduinen

We hebben wel de smaak van de nationale parken te pakken! Fietsten we in de voorjaarsvakantie nog door nationaal park de Sallandse Heuvelrug, tijdens ons weekendje op vakantiepark Resort Arcen in Noord-Limburg gingen we voor het eerst naar nationaal park De Maasduinen.

Rivierduinen langs de Maas

Nationaal park De Maasduinen ligt in een smalle strook tussen de rivier de Maas en de Duitse grens. Het is de langste rivierduinengordel van Nederland. Het landschap dat je hier vindt, is gevormd door het water dat erdoorheen stroomde, en door de wind die eroverheen blies en zand meevoerde.

Maar ook de mens bemoeide zich met het landschap. Ooit lag hier een urnenveld met wel 100 grafheuvels. Mensen kapten bossen, lieten schapen grazen op de heide en in de Tweede Wereldoorlog werden er zelfs loopgraven gegraven waar soldaten zich in konden verschansen.

Jachthut op den Hamer

Zaterdagochtend parkeren we bij Jachthut op den Hamer (Twistedenerweg 2, Wellerlooi). Eerst lopen we even naar de oever van de Maas om uit te kijken over de rivier. We kunnen duidelijk zien hoe hoog het water soms staat: daar ligt een randje van riet.

Foto Sandra van Bijsterveld | stralendschrijven.nl 

Dan lopen we naar Jachthut op den Hamer, want daar kunnen we de route voor onze wandeling ophalen. Het Boeiendste Bos is een wandeling van 2700 meter met onderweg...

Benieuwd naar het hele avontuur van Sandra en haar gezin in Noord-Limburg? Lees het hele artikel op de website van stralendschrijven.nl

Meer updates en verhalen