Het ultieme gevoel van vrijheid...zeilen!

Zeilen… het ultieme gevoel van vrijheid! Op het prachtige water bij Mook leren kinderen/jongeren meesturen met de wind. Vijf vragen aan Jurrit Rodenhuis, mede-organisator van de Mookse Zeilweek.

Wat leuk, een zeilkamp!
“Ja, in de zomervakantie worden de boten van de zeeverkenners niet gebruikt. Perfecte kans voor de kinderen in de omgeving die ook graag eens het water op willen. Dit is al bijna de 50e editie van de Mookse Zeilweek.”

Om te leren zeilen hoef je niet naar Friesland, dus?
“Nee joh, de Mookerplas is een prachtig en populair watersportgebied waar je heel goed kunt zeilen."

Hoe is de opzet van het kamp?
“Leren zeilen is het doel, maar het gaat ons er vooral om dat iedereen plezier heeft vijf dagen lang. Naast de serieuze activiteiten als het oefenen van knopen en manoeuvres is er nog genoeg tijd om bijvoorbeeld zeilwedstrijden te houden of te zwemmen.”

Heb je basiskennis nodig?

“We hebben de zeilweek opgedeeld in vijf niveaus. Beginnelingen maken spelenderwijs kennis met de boot en met het varen. In het derde jaar leer je bijvoorbeeld wat te doen als er een ‘man over boord’ is en in het laatste jaar leer hoe je door een sluis moet manoeuvreren en op de Maas vaart.”

Klinkt leuk en leerzaam!
“Dat is het ook. Veel deelnemers blijven vaak meerderen jaren terugkomen. Dat maakt het erg gezellig en creëert een vertrouwde sfeer.”

Meer updates en verhalen