Hoogste bezoekersaantal uit geschiedenis De Maaspoort

In theaterseizoen 2016-2017 zijn 70.936 bezoekers naar De Maaspoort gekomen voor een professionele theatervoorstelling. Dit is het hoogste aantal bezoekers uit de 33-jarige geschiedenis van De Maaspoort. Het totale aantal bezoekers dat in 2016 in De Maaspoort een professionele of amateurvoorstelling of evenement bezocht was 137.809, dit is het hoogste totale bezoekersaantal van de afgelopen 7 jaar.

De meeste bezoekers kwamen naar cabaret- en muziekvoorstellingen. Maar ook de grote voorstellingen Hair, Ciske de Rat, Pinkpop – met Huub Stapel en Rowwen Hèze – en Kazàn 2 waren publiekstrekkers. Opvallend is dat steeds meer mensen uit de regio De Maaspoort weten te vinden. Kwamen er in 2012-2013 nog 15.000 bezoekers van buiten de Venlose gemeentegrenzen, in 2016-2017 waren dat er ruim 25.000. “Door unieke en bijzondere voorstellingen te programmeren en deze in de brede regio op de juiste manier onder de aandacht te brengen hebben we deze stijging gerealiseerd. Naar de toekomst toe zien we hier nog verdere groeikansen", aldus Manager marketing & sales, Linda Keijzers-van Vegchel. “Bezoekers zijn daarnaast zeer tevreden over hun bezoek aan De Maaspoort, zij beoordelen hun bezoek met een 8,4 gemiddeld.”

De voorverkoop voor theaterseizoen 2017-2018 is op 23 mei gestart. Bijna 30.000 kaarten zijn reeds verkocht, dit ligt in lijn met de afgelopen succesvolle jaren. Tot 1 september geldt nog € 2 vroegboekkorting op de meeste voorstellingen. “Daarom verwachten we eind augustus nog een run op kaarten. Over het aantal tot nu toe zijn we zeer tevreden.”

Het theaterseizoen start dit jaar met het eerste grote Venlose Oktoberfest op 23 september. Hiervoor wordt de grote zaal omgebouwd tot bierhal en genieten de bezoekers in klederdracht van optredens van onder andere Dieter Koblenz en de Venlose DJ Otto Wunderbar.

Meer updates en verhalen