Hotspot: Pannenkoekenrestaurant De Bosrand - Arcen

Pannenkoeken, wie lust ze niet? Maar echt lekkere pannenkoeken, dat is nog best een dingetje. Meestal te dik, te vet, te dun of te hard, ben ik op zoek gegaan naar de perfecte pannenkoek. En … we hebben ze gevonden: in Pannenkoekenrestaurant De Bosrand in Arcen. Niet zo gek als je je bedenkt dat de beste pannenkoekenpan ook bij hen vandaan komt.

Pannenkoekenrestaurant De Bosrand

Courtesy | Marieska Visser - Love4Kidz

Mijn kinderen lusten alles, zijn gelukkig geen moeilijke eters. Dus het is voor ons altijd een feestje om ze te trakteren op een oerhollandse ouderwetse pannenkoek. Alleen, ze zijn niet altijd even lekker. Vaak blijft er toch een stuk staan omdat hij te vet is, te dik of juist te dun of te hard. Het blijkt een echt vak pannenkoekenbakker. Dat wist ik allang, want thuis mag ik niet eens naar de pannenkoekenpan kijken. Thuis is het een klusje voor papa … alhoewel? Sinds we bij Pannenkoekenrestaurant De Bosrand in Arcen de lekkerste pannenkoeken ter wereld hebben geproefd, is papa’s recept ook geruisloos naar de achterkant geschoven.


Ze kunnen altijd lekkerder
Je gelooft het niet, maar ze kunnen altijd lekkerder. Zelfs als je de denkt de beste geproefd te hebben en dat was niet in Arcen in De Bosrand, dan daag ik je bij deze uit: dan heb je de lekkerste niet geproefd. Echt niet.

Eerlijk? De inrichting van het restaurant is nu niet gelijk een 'hotspot' qua design en interieur. Echter, bedenk dat je er pannenkoeken komt eten en de ouderwetst olielampen, houten tafeltjes met tafelkleedjes en recht toe recht aan opstelling past helemaal in het oud-hollands concept. Eenmaal aan een tafeltje met de menukaart voor je neus, beloof ik je bij deze dat je zeker even nodig hebt om te kiezen. Maak ook niet gelijk je keuze, kijk even om je heen naar de keuze van de maand. Je zal zeker versteld staan. Manlief koos tijdens ons tripje voor een Mexicaanse pannenkoek inclusief tortilla chips en chilisaus. Niet echt een combinatie die je bij elkaar verwacht, maar hij was geweldig lekker.

Pannenkoekenrestaurant De Bosrand
Courtesy | Marieska Visser - Love4Kidz

Ook de kinderpannenkoek was een feestje op zich. Bovenop de pannenkoek van zoonlief prijkte een geweldige knuffel. Hij veroverde gelijk het hart van kleine man die sindsdien heerlijk met zijn pannenkoekenschaap slaapt. Ik haal opgelucht adem: dit is echt een leuk presentje. Niet een plastic prulletje dat na 1 keer spelen al stuk is. En liever geen schaap? Er zijn heel veel verschillende knuffeldieren om uit te kiezen.

Hoe kan het dan dat de pannenkoeken van De Bosrand zo ontzettend lekker zijn? Tja, allereerst natuurlijk kennis, kunde en liefde, maar daarna ook een heel belangrijk geheim: ze hebben hun eigen pannenkoekenpan ontwikkelt. Een pan die ondertussen gretig aftrek ziet bij heel veel restaurants over de hele wereld. Met deze componenten bij elkaar, creëer je niet alleen de lekkerste pannenkoek, maar ook de meest dankbare klanten. Wij zijn er een!

Lees hier meer verhalen van Marieska en haar familie op Love4momz.nl

Meer updates en verhalen