Slapen als een kasteelheer... Vijf verrassende kasteeluitjes in Noord-Limburg.

Slapen als een kasteelheer, wandelen door kasteeltuinen… Zes verrassende kasteeluitjes in Noord-Limburg.

Picknick bij een Kasteelruïne Geijsteren aan de rivier. Deze bijzondere ruine werd met liefde gerestaureerd,oude foto’s laten zien hoe het vroeger was. Picnickmandje mee en lekker relaxen aan de Maas.

Huur een heel kasteel! Kasteel de Berckt kreeg de tweede plek bij de Zoover Awards 2015. Niet zonder reden…. Het eeuwenoude kasteel ligt prachtig aan de Maas, wordt omringd door een slotgracht en eindeloze landerijen. Ben je met een grote groep? Dan huur je gewoon het héle kasteel of de héle kasteelboerderij.

Bekijk een mottekasteel. Een wat? Een mottekasteel! Kasteel De Keverberg is een van de laatste mottekastelen van Nederland, deze zeer oude kastelen werden vaak opgetrokken uit hout. In Kessel zie je op oude ruïne een zeer moderne architectuur. Bijzondere mix die je niet snel vergeet.

Scoor een uniek item uit de collectie van Kasteelvilla Oeverberg in Kessel. Miny Silvrants, bewoner van de kasteelvilla Oeverberg, stelt het kasteel open voor groepen. Bekijk haar collectie verspreid over 26 ruimtes: honderden poppen, pannen, beren, engelen, en nog veel meer authentieke spullen.

Duik in de zwemvijver van Kasteel Baexem. Dit mooi gedecoreerde kasteeltje is buiten al net zo bijzonder als binnen. ’s Avonds geniet je bij de spekstenen houtkachels van een lekker vuurtje met je familie/collega’s/vrienden (groepsaccommodatie).

Slenter door de kasteeltuin van Kasteel Wijchen met historische kruidentuin van het ooit volledig uitgebrande. In het kasteelmuseum kun je archeologische topstukken en hedendaagse kunst bekijken.

Meer kastelen in Noord-Limburg zien? Bekijk het volledige aanbod, waaronder Limburgs topuitje Kasteeltuinen Arcen.

Meer updates en verhalen