Stem op GrensparkLimburg!

Onder de naam GrensparkLimburg hebben de Nationale Parken De Maasduinen, de Meinweg (Midden-Limburg) en Nationaal Landschap Zuid-Limburg zich kandidaat gesteld voor de verkiezing van het mooiste natuurgebied van Nederland!

De mooiste natuurgebieden liggen in Limburg op de grens. Limburg telt drie Nationale Parken, één Nationaal Landschap en vier grensoverschrijdende parken. Het GrensparkLimburg loopt van de Mookerheide tot aan de Vaalserberg en beslaat de hele strook tussen de Duitse grens en de oevers van de Maas. In totaal gaat het bij het park om 13.000 hectare natuur in Limburg.

Een vakjury onder leiding van Pieter van Vollenhoven nomineert een aantal natuurgebieden. Daarna mag het publiek meestemmen. De uitslag van de verkiezing wordt op 31 oktober bekend gemaakt in het TV-programma De Wereld Draait Door. Het natuurpark dat de prijs wint ontvangt maximaal 300.000 euro om de kwaliteit en toegankelijkheid te vergroten. Daarnaast gaat het ministerie van Economische Zaken helpen bij de internationale promotie van het natuurgebied.

Stemmen is mogelijk vanaf 10 oktober via http://www.nationaleparkenwereldklasse.nl

Meer updates en verhalen