Vakantiepark de Leistert: Relaxen in Roggel (review)

Die persreis van pasgeleden dus, naar Limburg. Dat was wel sjiek de friemel. Vandaag wil ik het graag hebben over de accomodatie die voor ons geregeld was. Geen stoffig hostel of een kapotte tent in een weiland, maar een luxe kindvriendelijke 7-persoons villa. Met sauna, Wifi en Playstation. We verbleven in vakantiepark de Leistert in Roggel. Dat klinkt viezer dan het is, Roggel is gewoon een schattig plaatsje net boven Roermond.

Omdat het Limburgse land ook gepromoot moest worden hadden we veel uitstapjes, en hebben we maar een paar keer een paar uurtjes op het park doorgebracht. Te kort, want hier is superveel te doen. We moeten dus zeker nog een keer terug!

Accomodaties

Zoals gezegd verbleven wij in een heuse villa. Daar zijn er heel veel van op dit park. De villa’s staan allemaal in de buurt van een speeltuin en zijn heel ruim opgezet. Dit betekent een grote tuin er omheen en weinig last van je buren. Er is genoeg parkeerplek bij de huisjes. Dit moet ook wel, want er zijn hier zelfs 18-persoonshuisjes waar hele families verblijven.

Wij hadden een kindvriendelijk huisje, wat betekent dat de tuin omheind is, dat er een campingbedje, kinderstoel en traphekje aanwezig zijn, en in de berging een wasmachine staat én een bolderkar. Dit laatste is wel lekker omdat de afstand naar het zwembad vanuit het huisjespark best ver is.

In de schaarse tijd die wij in het huisje hadden genoten we van de sauna, het bubbelbad, de playstation en de heerlijke grote tuin met veranda. Superdeluxe dus! De kids konden zelf naar de speeltuin, ideaal. Achter ons huisje was een paadje dat rechtstreeks het bos naast het park in leidde. Daar zou je theoretisch een mooie boswandeling kunnen maken of een rondje kunnen hardlopen, maar daar zijn wij veel te lui voor natuurlijk.

Mocht je meer van het kamperen zijn (waar ik me helemaal niks bij voor kan stellen, maar goed) dan heeft de Leistert een grote keuze aan kampeermogelijkheden. Ze zijn zelfs uitgeroepen tot ANWB topcamping! Er zijn campingplaatsen, maar ook chalets en glamping tenten voor wie de gezelligheid van de camping wil maar wel comfortabel wil slapen.

Vakantiepark de Leistert

Zwembad

Mijn kinderen konden zich het zwembad van de Leistert nog herinneren. Knap, want het was alweer vier jaar geleden dat we hier eerder waren, op een familieweekend. Vooral de brede glijbaan had indruk gemaakt. Wat voor mij heerlijk was, is dat de kids inmiddels allemaal een zwemdiploma hebben en zelf konden zwemmen, terwijl mijn man en ik de man achter de bar aan het werk hielden. Ik zeg win/win.

Zwembad bij de Leistert

Het subtropisch zwembad is niet heel groot, wel mooi, schoon en van alle faciliteiten voorzien. Er zijn twee glijbanen, twee bubbelbaden en er is een stroomversnelling. Daarnaast is er een flink peutergedeelte. In de zomer gaat het grote golfslagbad buiten ook open, en kun je via dit bad naar het grote meer toe wat naast het zwembad ligt. Want ook hierin kan gezwommen worden!

Aan de overkant van het meer ligt een heel grote speeltuin. In de zomer kun je je dus eigenlijk uren vermaken op het park. Ik weet nog van vier jaar geleden dat we niet veel meer deden dan aan het meer liggen, in de speeltuin spelen, naar het zwembad, en weer terug naar het meertje. Meer heb je niet nodig…

Buitenwembad bij de Leistert

Speeltuinen

De grote speeltuin bij het meer hebben wij deze keer niet bezocht. Wat ik nog weet van de vorige keer is dat de hoge glijbaan behoorlijk indruk maakte. Een attractie op zich!

Bij het meertje zelf zijn wat speelmogelijkheden met zand en water. Ook in de speeltuin op het vakantiepark, dichtbij ons huisje, kun je met water en zand spelen. Hier ligt namelijk ook een grote vijver waar je met een trekvlot overheen kan. De favoriete bezigheid van mijn kinderen. Zeker omdat het erg mooi weer was en het niet erg was dat ze ‘per ongeluk’ in het meertje vielen. Sterker nog, tot 21.00 uur ‘s avonds liepen er kinderen buiten in zwembroek af en aan naar de speeltuin en het meertje. Echt vakantiegevoel!

Ook op de camping zijn verschillende speeltuintjes te vinden, je zit met de kinderen altijd wel dicht bij een speelmogelijkheid.

Speeltuinen bij de Leistert

Speeltuinen bij de Leistert

La Selva restaurant en speeljungle

Het nieuwe restaurant op het park heet La Selva. Dit ligt centraal op het park, en is vanuit de vakantiehuisjes wat makkelijker te bereiken dat het ‘oude’ restaurant. Het gebouw is nog gloednieuw, en enorm ruim opgezet met een groot terras. Wij hebben geen gelegenheid gehad om hier te eten, maar zijn wel even op het terras neergestreken voor een bakkie koffie.

Binnen bij La Selva is nog iets nieuws: een speeljungle! Laat dat nou ideaal zijn voor ouders die lekker willen eten, op het terras willen zitten of fijn willen natafelen na het eten. De speeljungle is een binnenspeeltuin in een hal vol zand, en ook hier kunnen de kinderen hun lol op. Mijn grotere kinderen konden er uiteraard zelf spelen, maar mocht je kleintjes hebben die je in de gaten wilt houden hoef je niet te treuren: ook binnen in de speeljungle is een bar. Prima plek om je op regenachtige middagen te verschansen.

Binnenspeeltuin bij de Leistert

De plaza en restaurant Buitenhof

Door de komst van La Selva was het voor mijn gevoel een stuk rustiger in de plaza dan een aantal jaren geleden. En dat mocht ook wel, want met een volle camping en een vol vakantiepark is hier gewoon topdrukte in de zomer! Ook hier is een flinke speelgelegenheid en zijn heel veel tafeltjes waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Restaurant Buitenhof grenst aan deze plaza. Hier kun je in het seizoen heerlijke asperges eten uit de regio, want de Leistert ligt omgeven door aspergevelden.

Restarant Buitenhof bij de Leistert

Verder heeft de plaza een flinke supermarkt, een podium waar de minidisco wordt gehouden en is er nog een kleine gamehal. De receptie, waar je duizenden foldertjes over de omgeving kunt halen, ligt aan de voorkant van de plaza.

Kortom: de Leistert was voor ons het ideale verblijf. De twee nachtjes waren veel te kort, en de kinderen vragen nu al wanneer we weer teruggaan. Een echte aanrader dus! Wil je graag last-minute? Er is altijd nog wel een huisje vrij, kijk snel op de website!

Wil je meer lezen van Lisette? Neem dan ook eens een kijkje op haar website lisetteschrijft.nl

Meer updates en verhalen