Verleng je zomergevoel in Noord-Limburg!

De zomer mag dan meteorologisch afgelopen zijn, het zomergevoel blijft in Noord-Limburg nog even hangen! In Arcen wordt bijvoorbeeld regelmatig de hoogste temperatuur van Nederland gemeten. Een ideale plek dus om met de hele familie een weekend of midweek te boeken in een van de verschillende vakantieparken. Bijvoorbeeld bij Resort Arcen met de luxe familievilla’s die uitgerust zijn met binnenzwembad. Of bij Klein Vink met om de hoek de thermaalbaden van Arcen.

Trekt er toch een wolk voor de zon kunnen de moeders relaxen in een kruidensauna en de vaders lessen de zomerse dorst bij de Hertog Jan Brouwerij en het tegenover gelegen café De Hertog Jan Proeverij. In hetzelfde dorp bekijk je de Kasteeltuinen: bijna 500 hectare aan verschillende soorten mooie tuinen. In het weekend van 23 en 24 september vormen de tuinen het sprookjesachtige decor van Elfia, het grootste fantasy-festival van Europa.

Tussen Arcen en het dorpje Lottum aan de overkant van de Maas vaart een voet- en fietsveer. Zo kan een bezoek aan de Kasteeltuinen makkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan de Rozenhof: hét rozenkenniscentrum van Nederland.

Foto: VVV, Routebureau Noord & Midden Limburg | https://www.routebureaulimburg.nl/

Om het centrum liggen rozentuinen met enkel prijswinnende rozensoorten. Tot eind oktober staan ze in bloei en tot 1 november is tevens de expositie ‘Kunst in de Rozenhof’ te bezichtigen.

Liefhebbers van bloemen kunnen...

Lees het hele verhaal hier op de website van trotsemoeders.nl

Meer updates en verhalen