Vier nieuwe Archeo Route Limburg locaties in Gennep

Woensdag 23 oktober opent provinciaal gedeputeerde Ruud Burlet in de gemeente Gennep vier nieuwe Archeo Route belevingsplekken. Daarmee komt het totale aantal archeologische vindplaatsen in de gemeente Gennep op zes.

De archeologische vindplaatsen in Gennep worden gemarkeerd door een speer. Op deze locaties kun je met je eigen smartphone de verhalen achter de archeologische vondsten beleven. Zo worden onder andere de historie van het Genneperhuys, de Franken van Gennep en de IJzertijdboeren tot leven gebracht. Op een belevingslocatie sta je oog-in-oog met onze archeoloog. Hij laat je zien wat zich in de geschiedenis op diverse plekken in Gennep heeft afgespeeld. De bodem opent zich als het ware en als bezoeker kun je met het spel ArcheoGo de kenmerkende artefacten van alle locaties verzamelen. Dit maakt de Archeo Route tot een ontdekkingstocht voor jong en oud. 

In heel Limburg zullen eind 2019 zo'n 34 belevingsplekken gerealiseerd zijn. Maar dat is nog niet alles. Ook voor 2020 staan al diverse nieuwe belevingsplekken op de rol. Hiermee is het gedachtegoed van de provincie Limburg, om van de divers archeologische vindplaatsen een parelketting van verbindende punten te maken, werkelijkheid geworden. Geïnteresseerden kunnen nu zelf kiezen op welke manier zij de diverse locaties van de Archeo Route Limburg willen verbinden en bezoeken. Zo vullen zij zelf hun eigen Archeo Route Limburg in en leren meer over de achtergrond van archeologische vondsten. 

Alle informatie over de Archeo Route Limburg is te vinden op Archeoroute.com. Daar kan ook direct de app gedownload worden voor een overzicht van alle actieve locaties in Limburg.

Meer updates en verhalen