Wat is uw ‘Meest ontspannende fietsroute’?

Na de benoeming van de gemeente Bergen als “meest ontspannende fietsgemeente” vragen Toeristisch Platform Maasduinen, Winkelcentrum Mosaïque en Gemeente Bergen zich af welke plekjes nu écht het meest ontspannend zijn in gemeente Bergen volgens fietsers. Zij schrijven daarom samen een wedstrijd uit om van u te horen waar u het liefste fietst.

Stel uw eigen route samen

Tot en met 27 september kunt u uw meest ontspannende route insturen. Hierna kan door het publiek gestemd worden op de routes. Houdt hiervoor de lokale media in de gaten! Op zaterdag 13 oktober wordt de winnende route bekend gemaakt in het winkelcentrum Mosaïque. Onder de inzendingen worden diverse prijzen vergeven. Zo krijgen 5 inzenders een Limburgse vlaai van Bakkerij Arts cadeau. Er is een compleet verzorgde lunch of diner bij Hap & Tap te vergeven, een Hema Cadeaubon en een Blokker Cadeaubon, beiden ter waarde van €75.

Fietstocht

Tijdens de bekendmaking van de winnende route op 13 oktober worden ook de prijzen uitgereikt. Aansluitend kan de route gefietst worden. Onderweg komen de fietsers diverse ontspannende verrassingen tegen. Sommige zullen het hele jaar door aanwezig zijn. Andere elementen worden eenmalig voor de feestelijke opening toegevoegd aan de route.

Eigen routefolder

De winnende route wordt gedrukt in een speciale routefolder, uitgegeven door ondernemersvereniging Mosaïque. Deze wordt verspreid via de toeristische bedrijven in de regio en de route is te downloaden via de website www.liefdevoorlimburg.nl van het Toeristisch Platform. Zo zien ook bezoekers en toeristen hoe fijn het is om in de gemeente te fietsen.

Meest ontspannende fietsgemeente

De Fietsersbond heeft de gemeente Bergen uitgeroepen tot meest ontspannende fietsgemeente. Bij de verkiezing ‘Fietsstad 2018’ vulden meer dan 45 duizend fietsliefhebbers een enquête in. Bergen scoorde vooral goed op punten als kwaliteit en logica van het fietsnetwerk, veiligheid voor kwetsbare fietsers en beleving.

Voorwaarden

De route die ingestuurd wordt moet aan twee voorwaarden voldoen. Zij moet over de fietsknooppunten lopen én starten en eindigen bij de parkeerplaats (P) van Mosaïque, tussen fietsknooppunt 69 en 89. Routes kunnen doorgegeven worden via info@maasduinen.nl. Het opsommen van de fietsknooppunten is voldoende. Een motivatie waarom de ingestuurde route de meest ontspannende is, vindt de jury ook fijn om te ontvangen.

[edit 28-09] Genomineerden

Deze wedstrijd is voor inzending gesloten. Er zijn drie genomineerde routes geselecteer. Stem via Facebook op je favoriete route: 

 

Meer updates en verhalen