Weekend van de smaak 2015

De landelijke week van de smaak is dit jaar van 12 tot 20 september. Op zaterdag 26 en zondag 27 september start in onze regio voor de derde keer het Weekend van de Smaak. Voor de Regio van de Smaak vormt dit weekend het absolute hoogtepunt van het jaar. Voor deze regio zullen de activiteiten wederom plaatsvinden op het voormalige Floriadeterrein, nu Venlo GreenPark. De verwachting is dat net als de vorige twee edities 25.000 mensen dit evenement zullen bezoeken. Wie wil er tenslotte niet op een ongedwongen wijze genieten van het veelzijdige thema smaak, in een schitterend park en dat ook nog eens helemaal gratis!

Dit jaar is er weer een speciale rol weggelegd voor Villa Flora. De expositieruimte van maar liefst 7000 vierkante meter zal twee dagen onderdak bieden aan talloze streekproducenten. Nieuw hierbij is het door de provincie ontwikkelde Co-Creatielab, waar doorlopend kookdemonstraties, kookworkshops en proeverijen gehouden zullen worden. Net als voorgaande jaren, zullen veel gasten een bezoek aan het het Weekend van de Smaak combineren met een wandeling over het voormalig Floriadeterrein. Een treintje brengt u gratis van Innovatoren naar Villa Flora en maakt bovendien een mooie ronde over het terrein.

Mede dankzij de vele kookprogramma’s op tv zijn ook Noord-Limburgse kinderen massaal aan het kokkerellen geslagen. Het Weekend van de Smaak biedt hen een podium. Want kinderen van de basisschoolleeftijd kunnen een eigen stand krijgen, waar zij thuisgebakken, gezonde, culinaire creaties kunnen verkopen. Het belooft weer een smaakvol weekend te worden!

Meer updates en verhalen