Zo zorg je voor een goedkope en toffe middag voor je kids!

Zijn jouw kids ook dol op de natuur en op grote en kleine beestjes? Vijf tips voor een leerzame en leuke middag onder de 5 euro in Noord-Limburg! Ga terug in de Oertijd, loop over een Blotevoetenpad of knutsel in een kasteel...


1. Buitencentrum de Peelen in Ospel neemt kleine en grote mensen mee in de wonderen van de natuur. Tijdens de vlinderexcursie op zondag 14 juli kun je op zoek naar het Melkdrupje en het Spiegeldikkopje – zeer zeldzaam in Nederland. Ook leer je hoe een rups een vlinder wordt! Kun je zo lang niet wachten? Op woensdagen is zijn er Zin in Zomertochten!    

2. Bijen eng? Welnee! De imker vertelt je er alles over op de Open Imkerijdag in Pluk en Theetuin de 7e Hemel Grashoek. Kijk hoe honing ‘geslingerd’ wordt, ga lekker knutselen, dansen op muziek of stap in het speciale treintje dat je meeneemt door de omgeving. 

3. Wist jij dat politiehonden nog véél meer kunnen dan je denkt? Op dinsdag 16 juli zie je hoe een hond een boef aanhoudt en wat ze nog meer kunnen! Je bent welkom bij de politiehondenvereniging in Baarlo op de speciale demonstratie voor publiek. 

4. Weet jij hoe ze een huis bouwden zonder hamers en spijkers? Hoe oermensen vroeger leefden? Ze maakten héél veel gebruik van wat er in de natuur te vinden is! Op vrijdag 19 juli duik je terug in de Oertijd tijdens een bijzondere ontdekkingstocht bij. Bezoekerscentrum Leudal in Haelen.

Ook bij het Bezoekerscentrum Leudal: het Blotevoetenpad dwars door de Eetbare Wilde Plantentuin. Vijftig meter lang, maar een te gek avontuur voor grote en kleine voetjes! 
Vinden jouw kids dit héél erg leuk? Op 23 juli is er een speciale Blotevoetentocht met de gidsen van het Groene Hart Leudal vanuit het bezoekerscentrum.

5. Loop door de kasteel en de prinsessenkamer met Koning Walram. Op vijf woensdagen in juli en augustus neemt Koning Walram kinderen mee op verkenning door het kasteel. Knutsel je eigen kroon! 

Hebben jullie er al zin in? Kijk voor exacte prijzen en data van deze lekker goedkope uitjes op de website van de locatie! Veel plezier!

Meer updates en verhalen