Ommetje Kinkhoven Meer info & print

Ommetje Kinkhoven   

Startpunt:     Leudalweg 10    6086 AT    Neer    Lengte: 5.4 km    5 Beoordelingen


Ommetje Kinkhoven is, zoals de naam van de route al zegt, een korte wandeling door het gebied Kinkhoven, Neer. Ommetje Kinkhoven is een interessante wandelroute door een afwisselend landschap, met water- en bosgebied en historische plekjes. 

De wandelroute start bij de Mariakapel. Na enkele honderden meters verandert het landschap: een mooi lager gelegen landschap met een glooiend reliëf. Vervolg de route langs de Neerbeek en de Zandvang en geniet van de mooie natuur langs de oevers van deze beken. Onderweg zijn nog enkele historische bezienswaardigheden te vinden, zoals Hoeve Ghoor en een Wehrmachthuisje. Bij Hoeve Ghoor zijn informatieborden te vinden, die de geschiedenis van "Ghoor" beschrijven.

Let op: Na knooppunt 6 en knooppunt 13 wijkt de route af van het knooppuntensysteem. Volg op de plek van de kruisjes (xx) de borden 'Ommetje Kinkhoven'. Hier gaat de route het bos in. Bij slechte weersomstandigheden wordt aangeraden hier een alternatieve route te nemen. Deze alternatieve route wordt aangegeven met een blauw bordje en rode pijl.

Startpunt

Leudalweg 10
6086 AT Neer

Herkenningspunt

Mariakapel

Lengte

5.4 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

11, 6, xx, 69, 68, 13, xx, 68, 69, 64, 67, 11 (en blauwe bordjes 'Ommetje Kinkhoven')

Weg type

verharde en onverharde weg

Parkeren

Beperkt aantal parkeerplaatsen bij de Mariakapel

Meer info & print

Beoordeling


Gemiddelde van 5 beoordelingen | Sinds 2 december 2016

Ineke
28 november 2018


Marion
12 augustus 2018

Leuke korte route, natuur gecombineerd met stukjes cultuur en geschiedenis. Ik was niet bekend met de XX in de routebeschrijving.. ook de blauwe bordjes waren daar op die punten wat verwarrend.. Achteraf denk ik dat het kleine ommetjes in de route zijn, waarna je weer op de hoofdroute komt


Lidia & Eric Korenblik
28 januari 2018

Bij de Mariakapel is tegen een (vrijwillige) bijdrage een folder van de route te verkrijgen. Die bleken echter op te zijn. Geen nood....de bewegwijzering van "het ommetje Kinkhoven" is prima. Al vrij direct aan het begin van de route werd een ree gespot. Onderweg talloze vraatsporen van een bever. Hopelijk kunnen deze beesten ook op de lange duur in dit gebied verblijven. Al met al een leuke, afwisselende route die we zeker in de lente / zomer nog een keer gaan lopen


Peggy
29 januari 2017


Bert Bos GPS-opleidingern en -support
2 december 2016

Het gpx-bestand is niet te downloaden


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route