Print deze route | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Ommetje Kinkhoven

Ommetje Kinkhoven is, zoals de naam van de route al zegt, een korte wandeling door het gebied Kinkhoven, Neer. Ommetje Kinkhoven is een interessante wandelroute door een afwisselend landschap, met water- en bosgebied en historische plekjes. 

De wandelroute start bij de Mariakapel. Na enkele honderden meters verandert het landschap: een mooi lager gelegen landschap met een glooiend reliëf. Vervolg de route langs de Neerbeek en de Zandvang en geniet van de mooie natuur langs de oevers van deze beken. Onderweg zijn nog enkele historische bezienswaardigheden te vinden, zoals Hoeve Ghoor en een Wehrmachthuisje. Bij Hoeve Ghoor zijn informatieborden te vinden, die de geschiedenis van "Ghoor" beschrijven.

Let op: Na knooppunt 6 en knooppunt 13 wijkt de route af van het knooppuntensysteem. Volg op de plek van de kruisjes (xx) de borden 'Ommetje Kinkhoven'. Hier gaat de route het bos in. Bij slechte weersomstandigheden wordt aangeraden hier een alternatieve route te nemen. Deze alternatieve route wordt aangegeven met een blauw bordje en rode pijl.

Ommetje Kinkhoven is samengesteld door de organisatie 'Ommetje Kinkhoven' in samenwerking met de buurt 'Witte Brug'. Er is ook een routebeschrijving te verkrijgen bij de Mariakapel.

De route is ook te lopen aan de hand van de borden 'Ommetje Kinkhoven' langs de weg. Na knooppunt 6 en knooppunt 13 wijkt de route af van het knooppuntensysteem. Volg op de plek van de kruisjes (xx) de borden 'Ommetje Kinkhoven'. Hier gaat de route het bos in. Bij slechte weersomstandigheden wordt aangeraden hier een alternatieve route te nemen. Deze alternatieve route wordt aangegeven met een blauw bordje en rode pijl.

De wandelroute is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Startpunt Leudalweg 10
6086 AT Neer Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Mariakapel
Lengte 5.4 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 11,6,xx,69,68,13,xx,68,69,64,67,11 (en blauwe bordjes 'Ommetje Kinkhoven')
Weg type verharde en onverharde weg
Parkeren Beperkt aantal parkeerplaatsen bij de Mariakapel
Bezienswaardigheden langs deze route
Mariakapel Leudalweg 10, Neer
Zandvang Kinkhoven, Neer
Wehrmachtshuisje Kruisstraat 3, Neer

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Naar e-mail sturen