Psychiatrieroute Venray Meer info / print / GPX

Psychiatrieroute Venray   

Startpunt:     Knooppunt: 01, Hoek Eindstraat En Kerkpad. Tegenover Woning Eindstraat 21.    5801 CP    Venray    Lengte: 6.3 km    5 Beoordelingen


De Psychiatrie Wandelroute Venray (6,3 km) bestaat uit twee wandellussen en loopt over het voormalige Sint Anna (4 km) en Servaashof, het voormalige St. Servaasterrein (3,2 km). De wandellussen zijn via verbindingsroutes met elkaar verbonden. De route loopt langs diverse bezienswaardigheden van de psychiatrische inrichtingen uit het Venrayse verleden.

Het is uw keus, om de route geheel of gedeeltelijk te bewandelen.

De gedeeltelijke routes zijn:
Knooppunten wandellus St. Anna: 1,2,3,4,5,6,9,1 (4km)
Knooppunten wandellus Servaashof: 1,9,6,7,8,9,1 (3,2 km)

Onderweg komt u bij de volledige Psychiatrie Wandelroute Venray langs de achtereenvolgende bezienswaardigheden:

De route loopt langs diverse bezienswaardigheden van de psychiatrische ziekenhuizen uit het Venrayse verleden.

Achterzijde voormalig “Jerusalem” (gemeentehuis), St.Josef klooster, Lourdesgrot, door het Kloosterhof, langs Vincentiushof, betreden St. Annapark, stukje boswandeling, monumentale gebouwen op St. Annapark, de St. Anna kapel, voormalige “dokters” woningen, De Witte Hoeve, door de Berceau (loofgang), over het voormalige “Jerusalem” langs het gemeentehuis Venray, door de Engelse tuin, Stationsweg met haar monumentale villa’s, betreden Servaashof, kapel St. Servaas, langs monumentale gebouwen op Servaashof, Museum Psychiatrie Venray, belevingstuin ‘Servaashof’, het Poelshuis, St. Petrusbandenkerk, door het naastgelegen park met diverse gedenkmonumenten, de Luistersteen 202 “De Wachter v/d Peel” en tenslotte De Borggraaf (Museum Venray & VVV).

De startlocatie ligt nabij De Borggraaf, het Huys van Venray en omgeving. Hierin zijn gevestigd: het Toeristisch Recreatief Platvorm Venray (TrpV) samen met het VVV Venray, het Historisch Platform Venray, de Digiwerkgroep van Rooynet en de Archeologische Werkgroep Venray.

Startpunt

Knooppunt: 01, Hoek Eindstraat En Kerkpad. Tegenover Woning Eindstraat 21.
5801 CP Venray

Lengte

6.3 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 1

Weg type

Verharde en onverharde weg

Parkeren

Parkeerplaats Eindstraat 27 of Eindstraat 16

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 5 beoordelingen | Sinds 13 december 2017

Carina
5 januari 2019

Een hele bijzondere en mooie route. Thuisgekomen ben ik nog extra informatie gaan zoeken over servaas en sint anna. Vooral sint anna paviljoen is een mooi park met veel gebouwen die leeg staan en gebouwen zijn (gedeeltelijk) dichtgetimmerd.


Marion
28 november 2018

Mooie route, door gebieden waar in het verleden rijke psychische zieken een veilig onderkomen kregen. Nu is met name Sint Anna terrein veranderd in een ghost-town, waaiende grijze, gescheurde gordijnen uit ramen met gebroken glazen. Dichtgetimmerde ramen e.d. Maar juist dit geeft voor mij, tesamen met de geschiedenis van dit gebied, een aparte sfeer. Op Sint Anna terrein wat van de route afgeweken door ook wat in het heuvelachtig bosgebied rond te lopen. In het tussenstuk tussen Sint Anna terrein en Sint Servaas terrein, is het oude gemeentehuis van Venray te zien als ook de Engelse tuin (kunstwerken). Sint Servaas terrein is gedeeltelijk herbouwd in nieuwe gebouwen. Hier staan slechts enkele oude gebouwen. Na afloop nog doorgelopen naar het Sint Odapark met veel verrassende kunstwerken. In Venray is echt wel veel aandacht voor alles op kunstgebied. Route is goed te volgen.


R. Hellegers
10 november 2018

Leuke afstand om tussendoor te doen. Veel rust en natuur op t Annaterrein.


Henny en Will
25 februari 2018

Interessant om te zien, en jammer om te zien wat mogelijk verloren gaat.


Arjen Tilstra
13 december 2017


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route