Schadijkse bossen Meer info / print / GPX

Schadijkse bossen   

Startpunt:     Gusseweg    5964 NJ    Meterik    Lengte: 11.5 km    16 Beoordelingen


De Schadijkse bossen zijn voorzien van diverse routes, aangelegd door Staatsbosbeheer. De kortste route is 1,5 kilometer, de langste ongeveer 11,5 kilometer. Alle routes starten bij de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Lorbaan in America of aan de Gusseweg in Meterik.

Onder andere de groene route voert u door het hele gebied dat door Staatsbosbeheer teruggebracht wordt in de originele staaat; stuifduinen met heide. Dit gebied wordt begrazen door schapen, om het open te houden en de heide allelei kansen te geven om te ontwikkelen. Het gebied is bijna on-Nederlands door allerlei hoogteverschillen.

Groeter Wiel Steegs
Groeter Wiel Steegs Als landschapsambassadeur voor de gemeente Horst aan de Maas neem ik je graag mee de natuur in!
Startpunt

Gusseweg
5964 NJ Meterik

Herkenningspunt

Parkeerplaats van Staatsbosbeheer

Lengte

11.5 km

Type

Gemarkeerde route

Markering

Palen met groene plaatjes met witte pijl

Weg type

Onverharde weg

Parkeren

Parkeerplaats bij startpunt aan Lorbaan en Gusseweg

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 16 beoordelingen | Sinds 6 november 2016

Brigitte
21 augustus 2019

Mooie wandeling over de hei en door de bossen. Lekker rustig


Hanny
19 augustus 2019

Prachtige bossen, jammer genoeg was het heidegebied heel erg overwoekert door jonge bomen en bramen. Evengoed een mooie wandelroute.


jose
5 mei 2019

Prachtige route, allereerst heerlijk over de hei gelopen en daarna heerlijk door de bossen. Alles staat prima aangegeven een aanrader!


Edwin Kleper
28 maart 2019

Mooie route met veel variatie.


Bram
23 maart 2019

Hele mooie route. Zeker het eerste stuk op de heide.


Marion
6 december 2018

Het was de tweede keer, dat ik deze route heb gelopen. De eerste keer was aan het begin van mijn "wandelcarriere". Ik kan echt wel zeggen dat hier mijn verwondering voor de natuur en alles wat het met zich meebrengt is ontstaan. Dit keer verwondert door alle mooie mossoorten, maar ook de paddenstoelengroei die dit seizoen pas laat is begonnen. Ook de geiten (hebben vast een andere naam ;-) waren nieuwsgierig en stonden te poseren voor de camera. Route is duidelijk aangegeven en wandelen door de verschillende seizoenen blijft mooi.


Annemiek
1 augustus 2018

Mooie, duidelijk aangegeven route. Erg afwisselend, genoten!


Sven
10 maart 2018

Heerlijk wandelgebied met heerlijke afwisselende routes die prima aangegeven zijn met routewijzers. Wij hebben gewandeld met de hond waar ook een loslooproute voor was. Prima parkeergelegenheid en ook is er de mogelijkheid om nog iets te nuttigen voor de innerlijke mens langs de route. Kortom aanrader!


peter
28 januari 2018

hele mooie route alleen jammer dat er na de storm de omgevallen bomen nog niet verwijderd zijn die over de wandelroute liggen


Marlies van den Munckhof
13 januari 2018

Erg mooie wandeling door bossen en de mooie Schaak Heide. Perfect bewegwijzerd, ‘n aanrader!


Wiel M
30 december 2017

Erg mooie afwisselende wandeling. De wandeling gaat over leuke paadjes en diverse bredere paden. Ook zitten er wat heuveltjes in de route wat een mooie afwisseling is. Indien je de route start aan de Docter Droesenweg is er na Ca 2/3 van de route een mooie pauze plaats Aan de Drift. (alleen in het weekend geopend)


Patrick
8 november 2017

Zeer mooie wandelroute. Aan te raden voor wie van de natuur houdt. Hou er wel rekening mee dat de horeca op deze route enkel in het weekend open is.


Marij Verhoeven
9 februari 2017

Dinsdag 7 februari 2017 de route gelopen. Mooie route vooral op de heide met hoogteverschillen. Ook de kudde nieuwsgierige geiten hebben we gezien. De route is goed aangegeven met groene pijlen.


Maria en Huub
28 januari 2017

28 jan. 2017 hebben wij de groene route van 11,5 km. gelopen. Mooie route helemaal door het bos en door het duinachtige landschap waar een kudde geiten graasden. Het was in het bos wel wat rommelig omdat men bezig was met uitdunnen en bomen kappen, maar desondanks heerlijk gewandeld.


Sandra
22 januari 2017

Altijd heel dicht bij deze route in de buurt gewoond, zo zonde dat ik hem pas recentelijk ontdekt heb! Erg afwisselend qua hoogte en uitzicht en je ziet ook vaak de flinke kudde schapen al van een afstand. Wij pakken meestal de route van 4 à 5 km (weet niet welke kleur dit is). Er is ook een populaire mountainbike-route voor de liefhebbers.


Anita
6 november 2016

6-11-2016 Erg mooie route door het bos en over heide en weer door het bos. Wij hebben de groene pijlen gevolgd.Ook onze honden hebben genoten en heel veel los kunnen lopen.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route