Print deze route | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Maasheggen

Deze wandelroute laat u kennismaken met een bijzonder gebied, net buiten de dorpskern van Middelaar. U kunt hier genieten van een fraai heggenlandschap, gelegen in de uiterwaarden van Rivier de Maas. 

De wandelroute begint bij de parochiekerk aan de Dorpsstraat in Middelaar. Hier kunt u ook uw auto parkeren. U start uw wandeling in Westelijke richting via de Huissestraat en volgt de route welke is gemarkeerd door middel van blauwe stickers met witte letters op berm of lantaarnpalen. Geniet van de mooie natuur, de weldadige rust en de mooie doorkijkjes en vergezichten.

Deze Maasheggenroute is vooral bedoeld om u kennis te laten maken met het bijzondere heggenlandschap langs de Maas tussen Mook en Middelaar. Aan het begin van uw wandeling zullen er nog niet heel veel heggen te zien zijn (dat komt onder andere door de kleiwinning die hier vroeger heeft plaatsgevonden), maar halverwege uw route kunt u volop genieten van een van de oudste cultuurlandschappen van Europa. Deze kwamen namelijk in de Romeinse tijd al voor in Nederland.    

  • Denk aan stevig schoeisel!
  • Deze route heet een lengte van 6,5 km
  • Verharde en onverharde wegen
Startpunt Dorpsstraat Middelaar Bereken route naar startpunt
Lengte 6.5 km
Type Gemarkeerde route
Markering Blauwe stickers
Weg type Verharde en onverharde wegen
Parkeren U kunt uw auto parkeren bij de Kerk

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Naar e-mail sturen