Tussen Maas en grens Meer info / print / GPX

Tussen Maas en grens   

Startpunt:     Schans    5944    Arcen    Lengte: 11 km    8 Beoordelingen


Vanaf de Schanstoren over het Raadhuisplein, via het bosrijke gebied rondom Arcen naar de grens met Duitsland. U krijgt hier prachtige uitzichten op de voormalige zandgroeves. Vervolgens voert de route via het Recreatiepark Roompot Klein Vink langs de mooie Maasoever terug naar het vertrekpunt aan de Schanstoren.

Arcen, een van de kernen van de gemeente Venlo, ligt aan de meest oostelijke Maasbocht. Door de jaren heen heeft het dorpje zich ontwikkeld als een toeristische trekpleister. 

Startpunt

Schans
5944 Arcen

Herkenningspunt

Schanstoren

Lengte

11 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

50, 51, 52, 53, 45, 42, 39, 40, 41, 43, 69, 72, 71, 49, 48, 78, 50

Weg type

meest onverharde paden

Parkeren

U kunt uw auto gratis parkeren bij de Schanstoren

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 8 beoordelingen | Sinds 12 mei 2016

Susan
17 november 2018

Voor een omgeving die zo mooi is, is deze route erg saai en zeker niet mooi te noemen. Brede paden, rechttoe rechtaan. Fantasieloos. Laatste stuk voordat je bij Arcen komt, is over de provinciale weg. Ik kan dit geen wandelroute noemen


Kees-Willem
21 oktober 2018

Saaie route. Geen enkel smal paadje, veel breed en recht. Het stuk langs de Duitse grens is verschrikkelijk: een heel eind langs een enorm park voor arbeidsmigranten, daarna een door een villawijk in aanbouw en tenslotte over een groot vakantiepark. Het bosgebied moet veel mooiere routes kunnen opleveren. Alleen het laatste stuk langs de Maas naar Arcen is de moeite waard.


Marjofien de Hond
14 april 2018

Heel leuke omgeving voor een dagje uit en ontzettend leuke wandelingen


Scheppers
21 februari 2018

Zeer handig !!!


Ton van den Broek
1 oktober 2017

Het eerste gedeelte door Arcen en de bossen is heel aardig, het gedeelte daarna langs de landsgrens tot aan de Maas saai. Langs de Maas tot aan Arcen weer leuk!


Ron
16 juli 2017

Mooie wandeling Zeer gevarieerd!


Corry en Siem
20 mei 2016

Mooie route. Zeker het laatste stuk langs ne Maas. Let wel op, er staat pijl verkeerd na ongeveer 6 km. Deze stuurt je naar rechts richting Duitsland, maar je moet naar links, richting Arcen.(wit bord)


Monique
12 mei 2016

Prachtige route ! Geen grote weg maar mooi door bos, natuurgebied en langs de oevers maas. Wij zijn in Arcen met het pondje overgestoken En voor het rozenpad rechtsaf geslagen, mooi langs de oevers en door broedgebied naar Broekhuizen en daar weer met pondje over de route vervolgd. Enorm genoten.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route