Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Shoppingroute Big Brands and Sushi

Dagje shoppen in Venlo? Leuk! Deze route brengt je langs de big brands die de binnenstad rijk is én laat je zien waar de lekkerste sushi van de stad te krijgen is. 

Begin je dag bij 1. Drogisterij / Parfumerie Seuren en laat je verrassen door het brede assortiment aan geuren, verzorgingsproducten en vitamines. Steek het Nolensplein over en reserveer wat tijd voor 2. Die 2 Brüder von Venlo, een begrip in Venlo en favoriet bij Duitse bezoekers van onze stad. Deze winkel is dé plek voor je grote boodschappen. Op de bovenverdieping zit merkkleding-outlet Galerie Heimann met merken als PME Legend, Levi’s, Lacoste en Versace. Bijgekomen van alle indrukken?

Loop dan via de Lomstraat naar de Markt, waar direct naast het historische stadhuis 3. Nelissen Juwelen is gevestigd. Bij deze juwelier vind je sieraden van onder meer Georg Spreng, Bron en
Niessing en horloges van Longines en Ebel. De route vervolgt langs 4. Only voor de fashionable dames en 5. Jack & Jones voor  modebewuste heren. Vergeet niet even te stoppen bij 6. Hungry
Hippo voor de lekkerste, huisgemaakte falafel van Venlo.

Even de benen strekken onder het genot van een kopje koffie, thee en iets lekkers? Aan de Markt liggen 7. In den Dorstigen Haen en 8. Café Restaurant Central, de perfecte spots voor een break tijdens het shoppen. Via de Steenstraat loop je verder naar 9. Primark, gelegen aan de Oude Markt.

Aan de overkant van het plein zit 10. Motown Steaks ’n Sushi, waar je de lekkerste sushi van Venlo proeft. De route gaat verder in de Maasstraat, waar 11. TIJD! Watches en Jewelry is gevestigd, met horloges en sieraden van merken als Buddha to Buddha, Fossil, Melano, Ti Sento, Guess en Michael Kors. Aan de overkant van deze winkel liggen Sacha voor bijzondere schoenen en accessoires en 13. New Yorker voor betaalbare, trendy kleding voor zowel dames als heren. Dames mogen niet vergeten een bezoekje te brengen aan 14. Mango, op de hoek van de Maasstraat en Wijngaardstraat. De route gaat verder langs de Kwartelenmarkt, de Hoogstraat en  brengt je naar de Vleesstraat, waar 15. Rituals is gevestigd. Droom hier even weg bij de verfijnde geuren en exclusieve  verzorgingsproducten.

Na deze traktatie aan jezelf loop je in de gezellige Klaasstraat langs 16. Nikki & Jeffs, waar je fashion van onder andere Diesel, G-Star en Maison Scotch shopt. Een paar prachtige schoenen voor bij je nieuwe outfits vind je gegarandeerd bij 17. Tamaris.

Loop de Klaasstraat in en aan de overkant zie je 18. Calico Jack liggen. In deze exclusieve zaak scoor je sneakers en streetwear van merken als Nike, Adidas, Karhu, Converse en Obey. Je dagje shoppen in Venlo sluit je natuurlijk af met een welverdiend hapje en drankje.

Bij 19. Brouwersplaats op de Parade proef je de lekkerste, Limburgse speciaalbieren. Ook een prima afsluiter is een bezoek aan versmarkt en restaurant 20. Beej Benders aan het Nolensplein. Hier geniet je van verse, lokale producten en echte Venlose gerechten als ‘kalde schóttel’ en ‘zwarte kiép’. Ook geniet je er elke dag van een wisselde daghap. Altijd vers en voor maar €5,- per persoon.

Startpunt Monseigneur Nolensplein 38
5911 GG Venlo Bereken route naar startpunt
Lengte 1.77 km
Type Beschreven route
Weg type Verharde straten
Parkeren Parkeren kan bij nabijgelegen Q-park Nolensplein
Horeca langs deze route
Proef en Praatlokaal de Klep Keizerstraat 13, Venlo
Grand Café Deckers Mgr. Nolensplein 14, Venlo
Limburgs Museum - Museumcafé Keulsepoort 5, Venlo
Café Restaurant Central Markt 22, Venlo
In den dorstigen Haen Markt 26, Venlo
Eetcafé prins Hendrik Mgr. Nolensplein 7, Venlo
Beej Benders Nolensplein 54, Venlo
Bezienswaardigheden langs deze route
Monsigneur Nolensplein Mgr. Nolensplein, Venlo
Sint Martinuskerk Venlo Grote Kerkstraat 28, Venlo
Huize Schreurs Grote Kerkstraat 21, Venlo
Jocushaan Markt 26, Venlo
Beeldjes van bekende Venlonaren Jodenstraat 49, Venlo
Joriskerk Jorisstraat 16, Venlo
Standbeeld mgr. Nolens Mgr. Nolensplein, Venlo
Stadhuis Venlo Markt 1, Venlo
Romerhuis Kwartelenmarkt 1, Venlo
Stadsmuur Mariaweide Parade, Venlo
Floddergats Keizerstraat, Venlo
t Schinkemenke Kwartelenmarkt 12, Venlo
The Boots of the Hunter Maasboulevard, Venlo
Ald Weishoés Grote Kerkstraat 31, Venlo
Domani (Dominicanenkerk) Dominicanenplein 15, Venlo
Mariabeeld Kolenstraat Kolenstraat, Venlo

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen