Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Beeldenwandelroute Baarlo

In de afwisselende omgeving van Baarlo kunt u genieten van kunstwerken die een prominente plaats innemen en zo een meerwaarde vormen voor de historische kern van kastelendorp Baarlo.

U vindt kunstwerken van onder andere Thomas Rodr en Sjer Jacobs.

Vanuit de parkeerplaats aan de Sprunklaan loopt u linksaf naar de Baron van Erplaan. Deze gaat over in de Markt (afstand is ongeveer 2 minuten). 
Andere parkeermogelijkheid is op de Markt (nabij knooppunt 65). Parkeren is gratis, maar het is hier vaak erg druk met geparkeerde auto's.

Startpunt wandelknooppunt 65 op de Markt. Daarna achtereenvolgens de nummers 94, 48, 47, *, 63, 64, 62 en 65(**)

(* en ** = afwijking van de wandelknooppuntenroute)

Tijdens dit eerste stukje van de Beeldenroute zult u veel te zien krijgen. Vóór de kerk het kunstwerk van Marjan Wijnhoven-Boon en haar vader ter gelegenheid van zestig jaar bevrijding Baarlo. Op het marktplein het kunstwerk ‘Overhand knot’ van Shinkichi Tajiri. Rechts op het plein ‘het Baarlo monument’ van Jan Janssen. Vanuit de Markt naar wasplaats en watermolen lopen. Rechts van de watermolen staat het ‘verzetsmonument’ van Wim Rijvers. Net voorbij de watermolen “Granny’s knot” van Shinkichi Tajiri.

Rechtsaf het lemenpad volgen tot het kasteel. Vóór het kasteel kunstwerk ‘Square knot’ van Shinkichi Tajiri. Onderweg in de gracht het kunstwerk ‘Zonder titel’ van Mathieu Knippenberg. Vóór het kasteel rechtsaf. Bij knooppunt 48 gaat u richting knooppunt 47, daarna knooppunt 64. Na parkbos “Het Kempke” linksaf de Kloosterhof in. Kunstwerk ‘Overhand knot’ van Shinkichi Tajiri.

*Opgelet! 
Bij verlaten Kloosterhof de Maasstraat oversteken naar de Pastoor Geenenstraat. Vóór het appartementencomplex rechts kunstwerk ‘Echtpaar op de bank’ van Bea Dorpe.
Daarna 1ste  weg links, Voorste Horst, diverse werken van Sjer Jacobs. Volg de opvallende stoeppaaltjes, die ook wel “sjerkes” genoemd worden.

** Opgelet!
Tussen Bloemboetiek De Klaproos en het Kruidvat naar de Weem. Links aanhouden richting Pastoor Cremersstraat. Tussen de woningen met huisnummer 2-4-6-8 lopen, terug naar de Grotestraat; rechtsaf.

Startpunt Markt
5991 AT Baarlo Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Kerk Baarlo
Lengte 2.5 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 65, 94, 48, 47, **, 63, 64, 62, 65
Weg type Verharde weg
Parkeren Gratis parkeren op parkeerplaats Sprunklaan of op de Markt
Horeca langs deze route
Hoeve Hofackers Vergelt 2B, Baarlo
Centraal Baarlo Markt 1, Baarlo
Bezienswaardigheden langs deze route
Pastorie Markt 3, Baarlo
Kasteel d'Erp Baron Van Erplaan 1, Baarlo
Knopen van Shinkichi Tajiri Grotestraat 2, Baarlo
Waterradmolen Baron Van Erplaan 1, Baarlo
Brouwershuis Markt 21, Baarlo
Wasplaats De Sprunk Baron Van Erplaan 1, Baarlo

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen