Blerickse Bergenroute Maasbree Meer info / print / GPX

Blerickse Bergenroute Maasbree   

Startpunt:     Provincialeweg 2    5993 RG    Maasbree    Lengte: 6 km    7 Beoordelingen


Deze route voert je eerst naar het Mortelsven, een door de gemeente gegraven visvijver. Je kunt kiezen rond welke kant je langs de vijver wilt lopen. Hoewel het ven niet natuurlijk is, vind je er een rijke flora en fauna.

Voorbij het ven gaat de route verder door het bosgebied de Blerickse Bergen. De bossen zijn in het begin van de vorige eeuw aangeplant. Daarvoor waren hier uitgestrekte heidevelden en stuifzandgebieden. Het dennenhout dat goed groeide op de voedselarme zandgrond werd gebruikt voor de mijnen in België. De heuvels in deze bossen zijn oude rivierarmen van de Maas. Het laatste gedeelte van de route gaat langs de Everlose Beek.

  • Denk aan stevig schoeisel; het kan drassig zijn. 
  • Bij de visvijver kun je kiezen langs welke kant je loopt. Je komt bij hetzelfde pad uit. 

 

Startpunt

Provincialeweg 2
5993 RG Maasbree

Herkenningspunt

Restaurant Boszicht

Lengte

6 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

81, 91, 92, 93, 98, 96, 94, 97, 11, 58, 57, 81

Weg type

verharde weg en gedeeltelijk onverhard

Parkeren

U kunt uw auto parkeren bij Restaurant Boszicht

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 7 beoordelingen | Sinds 11 mei 2016

Han Philipsen
18 september 2019

de route is/word niet onderhouden door onkruid boven de knie


Carina
10 juni 2019

Deze route nog een keer gewandeld op 24 maart 2019 nadat deze is aangepast. Complimenten aan de organisatie: de aanpassingen zijn goed gedaan, de route gemakkelijk en foutloos kunnen wandelen. Het enigste minpuntje vind ik dat tussen knoop- punt 92 naar 93 na de visvijver er een bergje afgelopen moet worden, wat goed oppassen is door de uitstekende boom- wortels. Deze zijn niet altijd goed zichtbaar,


jolanda
16 mei 2019

vandaag deze route gewandeld. eerste stuk was mooi maar bij knooppunt 98 werden we langs een sloot gestuurd met veel te hoge begroeiing. was niet prettig lopen. daarna werd de route erg saai over een verharde weg.


Carina
14 oktober 2018

Deze wandeling heb ik op 13 oktober 2018 gewandeld. Bij knooppunt 11 werd knooppunt 81 niet aangegeven. De weg terug wel kunnen vinden en bij knooppunt 81 gekeken; daar werd knooppunt 11 ook niet aangegeven. Van knooppunt 91 naar 92 werd twee kanten aangegeven, waarschijnlijk omdat er op 2 manieren om een visvijver gewandeld kan worden maar ik vond het erg verwarrend. Van knooppunt 92 naar 93 moest er via een steil paadje omhoog en later omlaag gewandeld worden. Boomwortels staken uit de grond, het zand was rul, hierdoor was er een grote kans op uitglijden. Trouwens ook meteen de enigste berg in de route. Van knooppunt 98 naar 96 gaat de route langs een slootkant, gedeeltelijk over hooi maar verderop werd het een onkruidveld met nauwelijks een pad.

Redactie: Dankjewel voor de beoordeling, Carina! De paaltjes in het veld zijn aangepast naar aanleiding van jouw feedback. De route is nu weer volledig te volgen. 


Gevarieerd
17 september 2017

Van alles wat. Leukw kleine wandeling. Mee eens met de vorige twee beoordelingen. Het extra stuk was nu wel kort maar heel erg drassig. Wel veel mooie bloemen kikkertjes en vlinders.


Marianne
26 augustus 2017

Leuke route, een gedeelte is inderdaad wat moeilijker begaanbaar, maar was nu wel gemaaid. Wat wij jammer vonden is het stuk dat je in het buitengebied loopt over verharde wegen. Is dus niet echt een boswandeling.


Ingrid
11 mei 2016

Mooie en afwisselende wandeling. Knooppunt 96 kun je beter overslaan en van 98 meteen door naar 94. Het stuk van 98 naar 96 is slecht begaanbaar met hoge begroeiing. Bij knooppunt 11 wordt geen 84 aangegeven, maar wel 81 (beginpunt). Later volgt nog wel 84 en 83 maar dit was verwarrend. Je kunt het beste gewoon 81 blijven volgen.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route