De Mookerheideroute Meer info / print / GPX

De Mookerheideroute   

Startpunt:     Groesbeekseweg 106    6505 KH    Mook    Lengte: 6 km    3 Beoordelingen


Eigenlijk is de aloude verwensing "Loop naar de Mookerheide" een hele goede raad! De Mookerheide is een fraai 80 ha groot natuurgebied met gevarieerde heidesoorten. Aan de randen staan onder andere zomer- en wintereiken.

Om te heide te behouden wordt deze begraasd door Schotse Hooglanders en Drentse Heideschapen. Vanaf dit 60 meter boven NAP gelegen terrein hebt u een uniek uitzicht op de Mookerplas, de Maasvallei en het Noord-Brabantse en Noord-Limburgse landschap.

Startpunt

Groesbeekseweg 106
6505 KH Mook

Lengte

6 km

Type

Gemarkeerde route

Markering

Rode pijlen op palen

Weg type

Onverharde weg

Parkeren

U kunt uw auto parkeren bij Herberg 't Zwaantje

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 3 beoordelingen | Sinds 13 juni 2016

Wieke
27 maart 2019

Route gelopen vanaf parkeerplaats Mendoza weg, met kind een uur gewandeld. Mooi glooiend heidegebied en de Schotse Hooglanders maken het extra leuk. Zij waren heel rustig, er waren ook hele kleintjes bij, maar dat we daar vlak langs liepen leek hun ouders niet te deren. Die lagen op hun gemak aan de andere kant van het pad. Aanrader!


Betty Ede
22 augustus 2017

Eind augustus staat de hei in bloei, dus de Mookerhei biedt dan met zijn heuvelachtige parcours een prachtige wandeling. De Schotse hooglanders die je af en toe in je ooghoeken ziet, verhogen de wandelvreugde. De route is wel vrij dicht bevolkt met wandelaars, wel goed om je te realiseren.


kees
13 juni 2016

Hele mooie route maar met al die schotse hooglanders is het wel opletten geblazen. Je hebt niet even een mogeljkheid uit wijken als zo'n jongen op je afkomt!


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route