Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

De Mookerheideroute

Eigenlijk is de aloude verwensing "Loop naar de Mookerheide" een hele goede raad! De Mookerheide is een fraai 80 ha groot natuurgebied met gevarieerde heidesoorten. Aan de randen staan onder andere zomer- en wintereiken.

Om te heide te behouden wordt deze begraasd door Schotse Hooglanders en Drentse Heideschapen. Vanaf dit 60 meter boven NAP gelegen terrein hebt u een uniek uitzicht op de Mookerplas, de Maasvallei en het Noord-Brabantse en Noord-Limburgse landschap.

Deze route van 6 km leidt u over de Mookerheide. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over het Maasdal. Geniet van de weldadige rust in de uitgestrekte bossen, op de heuvels en van de mooie heide. Onderweg ziet u wellicht een buizerd, een boomleeuwerik of hoort u het bekende geluid van de tjiftjaf.

Een alternatief startpunt voor deze route is de parkeerplaats aan de Mendozaweg. Vanaf hier kunt u een rondje over de hei maken van 3 kilometer.

Startpunt Groesbeekseweg 106
6505 KH Mook Bereken route naar startpunt
Lengte 6 km
Type Gemarkeerde route
Markering Rode pijlen op palen
Weg type Onverharde weg
Parkeren U kunt uw auto parkeren bij Herberg 't Zwaantje
Bezienswaardigheden langs deze route
De Stuwwal Mook
De Mookerheide Startse Dalweg, Mook

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen