Door Maasarm, beekdal en buurtschap Meer info / print / GPX

Door Maasarm, beekdal en buurtschap   

Startpunt:     Hoofdstraat 22    5864 BC     Meerlo    Lengte: 14 km    11 Beoordelingen


Route Door Maasarm, Beekdal en Buurtschap is een prachtige wandelroute door wisselend landschap van landbouwgronden, bossen en struweel met daar doorheen een slingerende beek. Veel plaatsen vragen erom even stil te staan om de natuur te bewonderen.

De route start in het gebied van de oude Maasarm in Meerlo. Van hieruit voert de wandelroute u door het dal van de meanderende Grote Molenbeek. Via typische buurtschappen keert u terug naar die oude Maasarm die de komende jaren weer een belangrijke functie krijgt, namelijk die van waterbuffer.

Door Maasarm, Beekdal en Buurtschap is een mooie, afwisselende wandeling door typisch Noord-Limburgs landschap en beschreven door De Telegraaf.

Startpunt

Hoofdstraat 22
5864 BC  Meerlo

Herkenningspunt

Wandelknooppunt 48

Lengte

14 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

48, 49, 50, 66, 19, 21, 64, 54, 77, 76, 78, 32, 33, 34, 35, 40, 41, 42, 43, 88, 46, 47, 48

Weg type

Verhard en onverhard

Parkeren

U kunt uw auto gratis parkeren op het plein tegenover de kerk

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 11 beoordelingen | Sinds 26 november 2016

Thea
7 juli 2019

Zeer mooie gevarieerde route gelopen in juni 2019. Route was op een enkel punt na goed aangegeven. In Meerlo zou het bij punt 48 naar 49 beter aangegeven kunnen worden, daar waren we eerst op het goede pad maar door de route ook op gpx te hebben week deze te veel af vd lijn en zijn teruggegaan maar hebben daarna via een andere weg de route toch weer gevonden. Een extra paaltje zou misschien hulp kunnen bieden om dit te voorkomen.


Thijs van de Vinne
23 juni 2019

Route gelopen zondag 16 juni met prachtig wandelweer en fijne temperatuur. Mooi afwisselend en het hoogtepunt voor mij het mooie gebied 't Sohr. Mooi gebied met veel afwisselende natuur, wateren en vogels. (Verrekijker meenemen!!) Rest van de route afwisselend met beekjes, bosgebieden, veldwegen en dorpskernen. Drukke straten in Tienray vallen in het niet bij de rest van de route. Veel momenten om lekker op een bankje te zitten en te realiseren dat Nederland (Liefde voor Limburg) veel te bieden heeft. Kortom: de moeite waard om te lopen.


Luna en Balou
25 mei 2019


Christine
10 februari 2019

Erg leuke route! Ik woon in de buurt en zal deze route zeker vaker gaan lopen.


Marion
20 juni 2018

Mooie route ..met name stuk in Meerlo, prachtig, maar ook het stuk in Tienray weer naar Meerlo. Het stuk van Swolgen naar Tienray vond ik minder indrukwekkend omdat het langs landbouwgrond loopt. Problemen met knooppunten zoals eerder vermeld, zijn opgelost.


Toos
22 april 2018

Wij zijn gestart in Tienray en het eerste deel langs de beek, Het Kasteelke in Meerlo en het bos naar ‘t Sohr is erg mooi. Je verbaast je erover dat er nog zoveel oude veldwegen zijn... jammer dat je om ‘t Sohr heenloopt en niet er doorheen, er lopen ook paden door dit prachtige natuurgebied. Daarna volgt een lang stuk gedeeltelijk over een brede verharde weg langs grote landbouwpercelen, dit is duidelijk een minder stuk van de route. Het laatste stuk naar Tienray is weer mooi!


Jeroen & Eva
15 april 2018

Hele mooie route! Natuurlijk en verrassend. Duidelijk aangegeven. Er lopen inderdaad meerdere routes, met verschillende 'bordjes'... Als je vanaf het begin af aan hetzelfde soort 'bordje' blijft volgen, is er niets aan de hand qua onduidelijkheid.


L. Peeters
8 april 2018

Al vaak in de regio gefietst en gewandeld maar kom nu weer op andere plaatsen. Mooie omgeving en fijn gebied en ideaal met horeca en toekomstig ijssalon op route.


a.deijnen
13 december 2017

diverse malen in deze omgeving gelopen zonder de knooppunten. pracht gebied. Het is de bedoeling om deze route in het voorjaar te lopen met mijn kleinzoon


sabine drost
25 mei 2017

Wij hadden ook problemen bij knooppunt 66 ( deze bestond naar onze mening niet). Opeens kom je uit bij knooppunt 52, hier staan 2 soorten routes. Volg hier de zilverkleurige bordjes, 19 en 21. Dan komt het goed! Super leuke en gevarieerde route maar wij hebben wel echt zitten zoeken! Wel een aanrader!

Redactie: Dankjewel voor het doorgeven! De problemen met deze knooppunten zijn verholpen. 


Maria, Huub en Susan
26 november 2016

Een erg mooie en afwisselende route door mooie natuur. Wel even moeten denken wat we moesten doen bij knooppunt 50, want volgens de beschrijving ging het dan naar 66, maar helaas stond dat nummer er niet bij, dus we hebben nr. 52 genomen. Het bleek dat het volgende knooppunt toch 66 was, maar na 66 kregen we geen 19 maar kwamen toen bij knooppunt 52. Op 2 plaatsen langs de route stonden 2 palen met knooppunt-pijltjes, de oude gele pijlen en een paal met zilverkleurige pijlen (van 19 naar 21 en van 21 naar 64} dit werkte wel wat verwarrend. na punt 64 klopte alles weer en hebben we heerlijk de 14 km. verder afgelopen.

Redactie: Bedankt voor het doorgeven! De problemen met deze knooppunten zijn verholpen. 


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route