Door Peel en Griendtsveen Meer info / print / GPX

Door Peel en Griendtsveen   

Startpunt:     Helenaveenseweg 5    5766 PB    Griendtsveen    Lengte: 6.5 km    11 Beoordelingen


Ontdek het bijzondere dorp Griendtsveen een de het natuurgebied De Peel aan de hand van deze mooie route Door Peel en Griendtsveen.

De eerste tweeëneenhalve kilometer loopt u door de Deurnsche peel, een prachtig natuurgebied. Hierna komt u uit in Griendtsveen. U loopt langs de bijzondere architectuur die ervoor gezorgd heeft dat Griendtsveen betiteld werd als ‘beschermd dorpsgezicht’. De vele vaartjes en al het groen zorgen voor een leuke belevenis in Griendtsveen.

Groeter Gebbel
Groeter Gebbel Ik ben Wien van Mullekom en ben uw gids in de Peel. Als turfsteker Gebbel neem ik u mee naar al het moois van dit gebied.
Startpunt

Helenaveenseweg 5
5766 PB Griendtsveen

Lengte

6.5 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

17, 11, 12, 18, 19, 21, 62, 18, 17

Weg type

Verharde en onverharde wegen

Parkeren

U kunt uw auto parkeren op de parkeerplaats bij het kruispunt Helenaveenseweg/Griendtveenseweg

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 11 beoordelingen | Sinds 5 mei 2016

bally van den Goor
6 september 2019

prachtige natuur


Laurien van der Vaart
14 januari 2018

Leuke, verrassende route. Hier en daar info-borden onderweg.


Jan Sonnemans
11 augustus 2017

Voor het eerst gebruik gemaakt van een GPX-viewer APP en deze wandeling gelopen. Gemakkelijk navigeren waardoor je meer van de omgeving kan genieten. En ja, deze wandeling was verrassend mooi.


suzan sampers
9 augustus 2017

Het is een heel mooie heide/peel gebied. De dieren die we onderweg zagen waren een welkome afwisseling (schapen/bokken). Alleen de routepaaltjes zijn niet erg goed opgesteld. Wij wilden de rode route volgen maar op een gegeven moment was er geen paaltje meer te vinden. We zijn er wel uitgekomen, maar hebben toch een heel stuk op onze eigen navigatie moeten doen.


Tiny Visser
29 juli 2017

Een hele fraaie wandeling. Bovendien is de bewegwijzering uitstekend m.u.v het laatste stukje. Waarschijnlijk werd dit veroorzaakt door het asfalteren van de weg.


Mario Gorgosz
24 juni 2017

Voor even een wandelingetje te maken is dit een aardige route rond en in Grindtsveen. Zelf zie ik het als een mooi ommetje.


V v S
9 juni 2017

Een prachtige route door het mooie Griendtsveen. Geen op- of aanmerkingen. Aanrader voor eenieder!


Dien van den Heuvel
23 september 2016

300 bunders een prachtig gebied, met veel paddenstoelen in de herfst, een schitterend gebied, voor wandelaars, jammer dat de brug weggehaald is om het gebied eigenlijk ontoegankelijk te maken, je moet via een sluipweggetje wat langzaam aan het dichtgroeien is, een schande vind ik dit, om mensen zo'n mooi gebied te onthouden...:-( Staatsbosbeheer doet meer kwaad dan goed soms .. maar de heren achter een bureau weten het immers zóveel beter


José en Gradje
17 september 2016

We zijn deze route begonnen om te gaan genieten van de Peel, maar na het lange stuk langs het kanaal van Deurne te hebben afgelegd, en we een brug over moesten om de route voort te zetten, was de brug weggehaald, helemaal weg. Bij navraag aan een mountenbiker, zijn we rechts af gegaan naar de verharde weg, parallel aan het kanaal en zo teruggelopen naar het beginpunt, we hebben niet meer kunnen genieten van de natuur in de Peel, maar liepen gedwongen over een drukke weg waar ook hard werd gereden. Zijn naderhand toch nog wat gaan drinken bij Herberg de Morgenstond in Griendsveen. Deze wandeling was zeker een teleurstelling.


Margreet
27 juli 2016

Het gebied door de Peel is mooi! Maar zeer ongeschikt voor slippertjes/sandaaltjes (zand, brandnetels, muggen) en kinderwagens (hobbelige bospaadjes bijna onbegaanbaar door boomstronken).


Arianne
5 mei 2016

Bijzondere tocht met veel afwisseling. Zeer goed te doen met kinderen. Inderdaad is het gedeelte door de Peel vrij kort.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route