Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Drie Dorpen Route

Deze wandeling neemt u mee door het stadsdeel Venlo-West, wat de 3 dorpen Blerick, Boekend en Hout-Blerick omvat.

De route start bij Brasserie Sur Meuse, wat gevestigd is in een oud pand met een Spaanse gevel. Sur Meuse werd gebouwd als veerhuis, schipperslogement en halteplaats voor trekschuiten.


Tijdens het eerste gedeelte van de wandeling heeft u prachtig uitzicht over de Maas waar de Gallowayrunderen staan te grazen.

Bij knooppunt 37 loopt u langs de Springbeek. Tijdens de herinrichting door het Waterschap is bij de watermolen een vistrap van natuurlijke materialen aangelegd. De trap moet het mogelijk maken dat vissen weer de beek in kunnen zwemmen vanuit de Maas.

Via het Scelta Instituut, een multifunctioneel gebouw waar de champignon centraal staat, komt u langs de nieuwe natuurbegraafplaats in Blerick en loopt u door het Natuurpark Klingerberg.

U komt door het park Plexat, langs het Vlinderhuis en bij de ‘heks’ gaat u de trap af door het tuindorppark. Via winkelcentrum “Onder de Wieën” loopt u door dé Blerickse winkelstraat (Kloosterstraat) en langs terrasjes waar u kunt genieten van een drankje en een hapje.

Vanuit hier loopt u verder naar het startpunt bij Sur Meuse aan de Maas.

Startpunt De Helling 5
5921GT Blerick Bereken route naar startpunt
Lengte 9.9 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 82,84,38,37,74,71,78,70,46,45,47,51,85,80,82
Weg type Verharde en onverharde weg
Parkeren Gratis parkeren bij knooppunt 80 Schepenenplein
Horeca langs deze route
Brasserie Sur Meuse Helling 5, Blerick
Restaurant Maashof Maashoflaan 1, Venlo
Bezienswaardigheden langs deze route
De Watermeule Molenkampweg 3, Blerick

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen