Print deze route | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Gerard van de Loo-route

Deze route verbindt enkele plekken die belangrijk waren in het leven van Gerard van de Loo (1775-1858); een heerboer die veel voor Ottersum en omgeving heeft betekend tijdens zijn 83-jarige leven. De route voert door het buitengebied van Ottersum en Ven-Zelderheide.

De route start bij het Raadhuisplein in Ottersum. Na enige tijd komt u bij Roepaen, een vroeger klooster. Voordat het klooster gesticht werd, stond op deze plek de boerderij van de familie Van de Loo. Toen Gerard de boerderij betrok samen met zijn vrouw, was het grondgebied dat erbij hoorde 2 hectare groot. In zijn leven als landbouwer heeft Gerard van de Loo in totaal 140 hectare grond verworven.

Na enige tijd komt u bij de kapel van Ven-Zelderheide. Een bijzonder oude kapel. Helaas is hij niet toegankelijk. Maar in de dorpskern kunt u wel een kapel bezoeken, de Kapel van Sint Antonius Abt. Gerard van de Loo is lang kerkmeester geweest van de kapel en kocht de kapel begin 19e eeuw aan zodat hij hem kon behoeden voor verder verval.

De route voert verder naar het Reichswald waar u langs loopt. U komt ook voorbij de grindgroeve De Banen. Via landelijk gebied loopt u terug naar Ottersum. Op het kerkhof van Ottersum ligt Van de Loo begraven in het familiegraf. Het graf is herkenbaar aan het toren-achtig grafmonument, rechtsachter de ingang van het kerkhof.

De route voert over het wandelknooppuntennetwerk van Gennep. Een kaart van alle knooppunten is te verkrijgen bij o.a. de VVV in Gennep.

Startpunt Raadhuisplein 3
6595 AK Ottersum Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Bij het kerkhof in Ottersum
Lengte 14 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 65, 64, 63, 10, 17, 18, 19, 15, 12, 13, 65
Weg type Goed begaanbare paden en verharde weg
Parkeren Gratis parkeren op het Raadhuisplein
Horeca langs deze route
Heldro IJs St. Janstraat 41, Ottersum
Bezienswaardigheden langs deze route
Kerkhof in Ottersum Raadhuisplein 3, Ottersum
Molen Rust na Arbeid Kleefseweg 59A, Ven-Zelderheide
Raadhuis Ottersum Raadhuisplein 1, Ottersum
Landgoed Roepaen Kleefseweg 9, Ottersum
Kapel Antonius Abt Vensestraat 66, Ven-Zelderheide
H. Johannes de Doperkerk St Jansstraat 13, Ottersum

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Naar e-mail sturen