Gortmeulepad   

Startpunt:     Kasteellaan 1    5961 BW    Horst    Lengte: 10 km    19 Beoordelingen


Route Gortmeulepad start vanaf de kasteelruïne Ter Horst in de Kasteelse Bossen. Deze ruïne is een bezoek meer dan waard. Rond 1350 werd het kasteel gebouwd en tot 1820 is het bewoond geweest. Nu resteren er nog enkel een poort, keldergewelven en torenfragmenten van de hoofdburcht. Het kasteel werd in 2009 gerenoveerd en heeft nu een uitkijkpost. 

De wandeling voert u ook door de Castenrayse Vennen. Dit is een natuurgebied van 70 hectaren groot ten zuiden van de gelijknamige plaats Castenray. Het gebied ontstond doordat vroeger het grond- en regenwater niet kon weglopen, waardoor een veenlaag gevormd werd. Er werd dan ook turf gestoken.

Verder wandelt u door natuurgebied 'De Gortmeule' in. Een deel van dit gebied is sinds 2011 zelfs officieel landgoed. De route kent over het algemeen mooie plekken en voert onder meer door een hoger gelegen schraal grasland war Schotse Hooglanders grazen. 

Groeter Ton Hoeijmakers
Groeter Ton Hoeijmakers In het buitengebied van Horst ligt landgoed 'De Gortmeule'. Het Gortmeulepad leidt u langs dit mooie stuk natuur waar ik graag over vertel.
Startpunt

Kasteellaan 1
5961 BW Horst

Herkenningspunt

Kasteelboerderij

Lengte

10 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

66, 39, 67, 69, 70, 77, 6, 71, 72, 73, 74, 68, 67, 39, 66

Weg type

onverharde wegen

Parkeren

Gratis parkeren rondom kasteelboerderij en ruïne Ter Horst

Meer info / print / GPX
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route