Gortmeulepad   

Startpunt:     Kasteellaan 1    5961 BW    Horst    Lengte: 10 km    23 Beoordelingen


Route Gortmeulepad start vanaf de kasteelruïne Ter Horst in de Kasteelse Bossen. Deze ruïne is een bezoek meer dan waard. Rond 1350 werd het kasteel gebouwd en tot 1820 is het bewoond geweest. Nu resteren er nog enkel een poort, keldergewelven en torenfragmenten van de hoofdburcht. Het kasteel werd in 2009 gerenoveerd en heeft nu een uitkijkpost. 

De wandeling voert u ook door de Castenrayse Vennen. Dit is een natuurgebied van 70 hectaren groot ten zuiden van de gelijknamige plaats Castenray. Het gebied ontstond doordat vroeger het grond- en regenwater niet kon weglopen, waardoor een veenlaag gevormd werd. Er werd dan ook turf gestoken.

Verder wandelt u door natuurgebied 'De Gortmeule' in. Een deel van dit gebied is sinds 2011 zelfs officieel landgoed. De route kent over het algemeen mooie plekken en voert onder meer door een hoger gelegen schraal grasland war Schotse Hooglanders grazen. 

Groeter Ton Hoeijmakers
Groeter Ton Hoeijmakers In het buitengebied van Horst ligt landgoed 'De Gortmeule'. Het Gortmeulepad leidt u langs dit mooie stuk natuur waar ik graag over vertel.
Startpunt

Kasteellaan 1
5961 BW Horst

Herkenningspunt

Kasteelboerderij

Lengte

10 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

66, 39, 67, 69, 70, 77, 6, 71, 72, 73, 74, 68, 67, 39, 66

Weg type

onverharde wegen

Parkeren

Gratis parkeren rondom kasteelboerderij en ruïne Ter Horst

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 23 beoordelingen | Sinds 17 mei 2016

Lea Thijssen
16 november 2019

Ik vond het een prachtige route die goed aangegeven is. Ik liep op een prachtige zonnige herfstdag en het was grandioos mooi net de gekleurde bomen.


simone
3 oktober 2019

Prachtige route. even frisse neus halen. Duidelijk aangegeven de nummering. diversiteit aan wegen, verhard, zacht, bosgebied. lengte goed te doen in 2 uur tijd. tip: bankjes


Marleen
13 juli 2019

Heel mooie wandelroute met voor ieder wat wils. Ook goed te volgen door de nummering. Langs de ezels was even ‘een dingetje’, meer om wat we gelezen hadden. Ze lagen rustig en keken alleen wat we deden in ‘hun’ weilanden.


Thea
7 juli 2019

Mooie afwisselende route. De loop van paalnr 66 naar nr 39 is slecht( of niet??) aangegeven. Wel zou het prettig zijn als er af en toe ergens een bankje staat langs de route m.n. in het 1e deel van de route( zwaarste deel). In het bos wel heel veel last gehad van de muggen maar daar kunnen jullie niets aan doen. Schotse hooglanders helaas niet aangetroffen. Tip: Route alleen met lange broek aan lopen ivm hoog gras, stekels etc.


Marion
19 december 2018

Deze keer gelopen vanuit huis. Vorig jaar (2017) ook een keer proberen te lopen, maar toen klopte er is iets niet aan de benummering, waardoor ik toen een eigen route er van heb gemaakt. Nu stonden op de plekken waar het de vorige keer mis ging, nieuwe palen, dus route was goed te volgen. Mooi door de Casselse vennen. Helaas op 19 december 2018 nog erg droog. Het was af en toe beter te lopen naast de knuppelbruggetjes dan over de knuppelbruggetjes omdat het hout erg glad was. Desalniettemin een prachtige route. Vorige poging door de Casselse Vennen stonden de schotse Hooglanders midden op het aangegeven pad. Ook deze keer weer. Ik heb toen een eigen route dicht bij de omheining gezocht. Dit ging prima, en hierdoor hoefde ik niet de kudde te doorkruisen. :-) Prachtige route.


Ben Brader
7 december 2018

Mooie gevarieerde wandeling. Veel langs water. De Castenraysche Vennen stonden redelijk droog maar waren zo ook prachtig. Één opmerking: in het begin van de wandeling wordt verwezen naar nummer 39. Dit nummer is niet te vinden! Verder is de route duidelijk aangegeven!


Ben Brader
7 december 2018

Mooie gevarieerde wandeling. Veel langs water. De Castenraysche Vennen stonden redelijk droog maar waren zo ook prachtig. Één opmerking: in het begin van de wandeling wordt verwezen naar nummer 39. Dit nummer is niet te vinden!


petra rutten
29 oktober 2018

route is heel mooi maar we hebben een gouden kettinkje gevonden. wie is de eigenaar ?


Mari van der Waal
23 juni 2018

Mooie natuurwandeling, zelfs een ree gezien.


Mari van de w
23 juni 2018


Henriëtte
6 juni 2018

Vandaag deze route gewandeld. Mooie gebieden maar ook slecht onderhouden paden. Routebordjes niet allemaal gevonden. Op sommige paden in het bos lagen bomen over het pad wat het wandelen niet makkelijk maakt.


Marlies van den Munckhof
20 mei 2018

Een erg mooie wandeling! Veel afwisseling, verrassende natuur! Een paar tips: Meteen in ‘t begin is de route naar knp 67 wat onduidelijk aangegeven. Ga bij de uitgang van kasteelpark ter Horst naar rechts, het fietspad op en blijf aan de rechterkant van de Venrayseweg. Ong. 300 meter verder staat het paaltje van knp 67, net voorbij de flauwe bocht in de weg. Bovendien: op het kaartje in de app staan knp 77 en 6 niet aangegeven (in de beschrijving gelukkig wel). Deze knp leiden je juist door een bijzonder deel van de wandeling, een flink stuk de Castenrayse Vennen in, dat mag je zeker niet missen! Veel wandelplezier!


J van den Munckhof
3 april 2018

Afgelopen zondag (25 maart) met het wandelclubje het Gortmeulepad gewandeld. Omdat deze route zich voornamelijk op open gebied bevindt, was het heerlijk genieten van het zonnetje dat zich soms liet zien. De vergezichten zijn mooi en zeer gevarieerd. Dan weer loop je langs een heldere beek of over een weiland waarop runderen grazen. Naar gelang de behoefte is de route gemakkelijk in te korten/verlengen. Kortom een prachtige route op een vriendelijke voorjaarsdag.


Jela
26 maart 2018


Thijs
16 augustus 2017

Zoals reeds eerder gemeld is deze route ook te volgen via een paaltjeswandeling. Nog steeds laat de bewegwijzering hier en daar te wensen over. Geldt helaas ook voor de bewegwijzering van de knooppunten. De route is mooi en rustig, door weilanden, bosrijke omgeving, mooie natuur en mooie akkerbouw. Een aanrader maar wel even zoeken.


Ron
7 mei 2017

Prachtige afwisselende wandeling. Alleen geschikt voor geoefende wandelaars.


Eric & Lidia Korenblik
27 april 2017

Het laarzenpad en landgoed de Gortmeule zijn zeer de moeite waard. De route kent echter ook wat lange, rechte saaie stukken. De route is ook te volgen via een paaltjeswandeling. De bewegwijzering daarvan laat hier en daar te wensen over. Helaas geldt dat ook voor de bewegwijzering van de knooppunten.


M.A.T.
24 april 2017

Vandaag deze route gelopen. Het begin en einde was matig, maar het gedeelte door het moeras was erg mooi. Inderdaad goeie stevige schoenen of laarzen aan in dit gebied. Gelukkig had het de laatste tijd weinig geregend dus met het drassige viel het mee. Een afwisselend landschap!


Sylvia
19 april 2017

Mooie afwisselende route , paaltjes Gortmeule gevolgd want sommige aanwijzingen vonden wij wat onduidelijk. Prachtige route. Het stuk door het moeras was erg mooi maar erg drassig maar erg leuk om te doen. Goed schoeisel is wel nodig .


mari
20 februari 2017

Super mooie wandeling. Zorg voor goede schoenen je loopt een stuk over een laarzenpad door moerassig gebied.Een kritische kanttekening zorg voor iets meer vervolgpijltjes. Je hebt nu af en toe het gevoel dat je niet op het goede pad loopt. Wij hebben de paaltjes gortmeule gevolgd.Parkeer je bij het hotel dan is een startpaaltje ook wenselijk geweest.


Maria en Huub
6 november 2016

vandaag deze route gelopen, echt super mooi. af en toe even zoeken, zoals van punt 67 naar 69, zagen we geen paaltjes meer, maar hebben de maasgaardenroute toen gevolgd en dat bleek een goede beslissing. het stuk laarzenpad was erg leuk om te lopen, smal paadje door moerasgebied, over boomstammen en onder omgevallen bomen door. het was wel redelijk drassig op sommige plaatsen, dus goed schoeisel is wel aan te bevelen.


Joris
28 juli 2016

Mooie afwisselende route met een prachtig moerasstuk en door weide met loslopende 'buffels'. Aanrader.


Sjak
17 mei 2016

Prachtige route. Wij hebben hem andersom gelopen. Het stuk door het moeras was erg mooi maar erg drassig. Goed schoeisel vereist. Verder een afwisselende wandeling door prachtig landschap.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route