Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Gortmeulepad

Route Gortmeulepad start vanaf de kasteelruïne Ter Horst in de Kasteelse Bossen. Deze ruïne is een bezoek meer dan waard. Rond 1350 werd het kasteel gebouwd en tot 1820 is het bewoond geweest. Nu resteren er nog enkel een poort, keldergewelven en torenfragmenten van de hoofdburcht. Het kasteel werd in 2009 gerenoveerd en heeft nu een uitkijkpost. 

De wandeling voert u ook door de Castenrayse Vennen. Dit is een natuurgebied van 70 hectaren groot ten zuiden van de gelijknamige plaats Castenray. Het gebied ontstond doordat vroeger het grond- en regenwater niet kon weglopen, waardoor een veenlaag gevormd werd. Er werd dan ook turf gestoken.

Verder wandelt u door natuurgebied 'De Gortmeule' in. Een deel van dit gebied is sinds 2011 zelfs officieel landgoed. De route kent over het algemeen mooie plekken en voert onder meer door een hoger gelegen schraal grasland war Schotse Hooglanders grazen. 

De route loopt over het KnopenLopennetwerk van Horst aan de Maas. Een kaart is verkrijgbaar bij vele verblijfsaccomodaties en VVV Horst (Steenstraat 2 te Horst).

De route is natuurlijk en avontuurlijk, waardoor het waarschijnlijk minder geschikt is voor mensen die niet zo goed ter been zijn. Tijdens de wandeling komt u hier en daar obstakels zoals omgevallen bomen en takken tegen. 

Na een periode van slecht weer kan het pad drassig zijn. Stevige schoenen of laarzen wordt daarom aanbevolen. 

Startpunt Kasteellaan 1
5961 BW Horst Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Kasteelboerderij
Lengte 10 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 66, 39, 67, 69, 70, 77, 6, 71, 72, 73, 74, 68, 67, 39, 66
Weg type onverharde wegen
Parkeren Gratis parkeren rondom kasteelboerderij en ruïne Ter Horst
Horeca langs deze route
Parkhotel Horst Tienrayseweg 2, Horst
Bezienswaardigheden langs deze route
Ruïne Kasteel ter Horst Kasteellaan 2, Horst
Caselse Vennen Gerrit Artsstraat 2, Castenray
De Gortmeule Gortmolenweg 19, Horst

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen