Groot Moelbaerenbospad Meer info / print / GPX

Groot Moelbaerenbospad   

Startpunt:     Kasteellaan 1    5961 BW    Horst    Lengte: 6.2 km    3 Beoordelingen


Het Groot Moelbaerenbospad leidt u door de Kasteelse Bossen, het oudste bosgebied van Horst. Het Moelbaerenbospad is vernoemd naar de blauwe bessen, in de volksmond moelbaeren genoemd, die vroeger veel groeiden in het gebied. In de Kasteelse bossen vindt u veel elementen van cultuurhistorische waarde zoals kasteelruïne Ter Horst.

De Kasteelse Bossen zijn ook erg geliefd bij de lokale bevolking. Vooral in de vroege ochtend, als de mist nog op het water van de vijver hangt. Tijdens de aanleg van de A73 zijn diverse vijvers uitgegraven die in de zomer populair zijn bij zwemmers en sportvissers.

Startpunt

Kasteellaan 1
5961 BW Horst

Herkenningspunt

De Kasteelboerderij

Lengte

6.2 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

66, 65, 64, 55, 56, 63, 60, 62, 66

Weg type

Verharde, half-verharde en onverharde wegen (vnl. bospaden)

Parkeren

Gratis parkeren naast De Kasteelboerderij

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 3 beoordelingen | Sinds 1 juni 2017

Carina.
13 augustus 2018

Deze wandeling hebben echtgenoot en ik op 12.8.2018 gewandeld. Het mooiste stuk is wat ons betreft van knooppunt 66 naar 62 en van knooppunt 65 naar 66: een mooi stuk bos met zwemvijver, visvijver en nog een vijver. Hier zijn de paden goed begaanbaar in het mooie bos. De rest van de wandeling voert langs kronkelige vaak ook steile bospaadjes waar vaak boomwortels uit de bodem staken. Verder komt de route langs langs (met steentjes) verharde wegen.


Felipe
27 augustus 2017

De werkelijke route van punt 56 naar 63 is anders dan op het kaartje. Na het passeren van de Daniëlweg staat op het kaartje een rechte weg langs het bos, maar de palen met markeringen sturen je over kronkelende paden door het bos.


GonzoszVoice
1 juni 2017

Het begin van de route is niet aantrekkelijk over de lange paden, vooral verhard. Maar met eenmaal wat bos om je heen, werd het wat fijner en dan geniet je meer van je wandeling tot het eind.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route