Het Reindersmeer in 7 of 4 kilometer Meer info / print / GPX

Het Reindersmeer in 7 of 4 kilometer   

Startpunt:     Bosserheide 3E    5855 EB    Well    Lengte: 7 km    17 Beoordelingen


Deze wandelroute van 7,3 kilometer voert door het prachtige gebied het Reindersmeer. Het Reindersmeer is ontstaan door zandafgravingen. Tegenwoordig is het onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen en meer dan de moeite waard om te bezoeken. De route is af te korten. U neemt dan een 100 meter lang trekpontje (wat u zelf moet bedienen!) over het meer en bent dan in 4,3 kilometer uit en thuis.

Startpunt

Bosserheide 3E
5855 EB Well

Herkenningspunt

Het bezoekerscentrum

Lengte

7 km

Type

Gemarkeerde route

Markering

Rode paaltjes

Weg type

Onverharde wegen

Parkeren

Bij het bezoekerscentrum

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 17 beoordelingen | Sinds 12 mei 2016

Anneke van der Meer
26 oktober 2019

Prachtige wandeling rond het Reindermeer ; we hadden geluk dat het een heerlijk, zonnige herfstdag was. Nog nooit zoveel vliegenzwammen gezien !! Tot slot heerlijk geluncht , buiten op het terras van het bezoekerscentrum.


daniela vitale
22 oktober 2019

Eine sehr sch


Hilda Tigchelaar
27 juni 2019

Lekker pittige wandeling door mul zand en met een trekveerpont. Goed te doen bij mooi weer. Heel rustig, zowel overdag als 's avonds. Mooi uitzicht over de meren en meertjes. Schoon gebied.


Carina
10 juni 2019

Deze wandeling gewandeld op 2 maart 2019, Beginpunt vond ik lastig te vinden. Een aardige dame van het infocentrum hielp me op weg. Op de parkeerplaats bevindt zich de voorzijde van het infocentrum/restaurant. Het begin van de wandelroute bevindt zich aan de achterzijde van dit gebouw. Als je met de rug naar het gebouw staat, staat rechts het paaltje met groene en rode ban. Het pontje heb ik gemist. De route voert grotendeels door rul zand, ik vond dat vermoeiend lopen. Veel bankjes en picknicktafels met bank- jes langs de route. Langs de route veel informatieborden, met interessante informatie over het meer en de oevers. Ik vind dat erg leerzaam ook voor volwassenen.


Familie van Gerwen
22 oktober 2018

Na al eerder in het voorjaar een bezoekje gebracht te hebben aan het Reindersmeer en toen voor de korte route kozen, vonden wij het nu een uitdaging om de langere route van 7,5 km te doen. Het was een prachtige stralende herfstdag. We hebben genoten van de mooie verschillende herfsttinten, kleuren die je natuurlijk alleen in de herfst ziet, maar dit gebied is gewoon in elk jaargetijde mooi en aantrekkelijk. Mooie vergezichten en doorkijkjes over het meer. Wij hebben echt genoten van deze wandeling en na gedane inspanning was het goed vertoeven op het terras van het bezoekerscentrum waar we wederom hebben zitten na te genieten van deze prachtige wandeling. Doen we zeker nog weer eens. Zeker de moeite waard.


Mijk
23 september 2018

Mooi gebied! De heide was nog hier en daar paars. Het meer is ook mooi, iedere keer weer een ander doorkijkje erop, leuk. De veerpont is helaas te zwaar om in je eentje te bedienen, daar moet je echt wel minstens met twee krachtpatsers voor zijn. Fijn dat er ook regelmatig bankjes staan, zodat je even kunt rusten. En infoborden, zodat we iets over het ontstaan en de natuur kunnen leren. Naar één ding ben ik ( met Reinders als geboortenaam ) wel benieuwd: naar welke Reinders is dit meer vernoemd en met welke reden? Oh, en het informatiecentrum, daar kunnen uitstekend lunchen! Mjammie.


Peter
19 maart 2018

We hebben genoten van deze route. Na de vorige dag Maastricht te hebben bezocht was dit toch weer n echte verademing, lekker in de natuur. We komen beslist in n ander, iets warmer jaargetijde, terug. Jammer van het lawaai van de werkzaamheden met betrekking tot het opruimen van bomen en struiken, maar zelfs dat was geen probleem.


Peggy Janssen
24 september 2017

Leuke wandeling ook voor kinderen. Leuke bosspeelplaats met veel uitdagingen voor de kinderen. Het pontje is voor kids en volwassenen ook erg leuk. Let wel op met de staalkabel: deze is nat en er zitten scherpe plekken op. Met wandelwagen of rolstoel is de tocht moeilijker begaanbaar ivm los zand. Restaurant is erg mooi bij het water gelegen. Lekkere koffie!!! Rest zag er ook prima uit. In het restaurant is ook allerlei educatie over de natuur. Erg leuk gedaan. Op mooie dagen zoals gisteren is het wel erg druk op de route en het restaurant.


P. J. Verstappen
27 augustus 2017

Niet alleen op papier, maar ook in werkelijkheid een mooie route. Wij hebben de 7-km route gewandeld. Ook mooi dat er een afkorting (4 km) is voor hen die een kortere route willen/kunnen lopen. Ook het restaurant was prima verzorgd.


Tim
15 mei 2017

Mooie route om te lopen. Alleen de routekaart die hier op de website gedownload kan worden (geeft een blauwe lijn vd wandelroute), echter dit is niet de wandelroute van 7 of 4 km. De route op de gedownloade kaart is een veel grotere route >25km en niet de route van 4 of 7km zoals de kaart wel suggereert.

Liefde voor Limburg: Bedankt voor deze opmerking. We hebben het routekaartje aangepast zodat de route weer klopt!


Arine
9 april 2017

Wat een supermooi en verrassend natuurgebied! Heerlijke ronde om het Reindersmeer gelopen, zo'n 7 km. Leuk bezoekerscentrum erbij met een terras boven het water. Hier kun je van alles eten en drinken. Jammer dat mensen hierboven schrijven dat ze het fijn vinden dat de honden niet los mogen lopen. Wij hebben smalle paadjes naast de waterkant gelopen en de honden los gelaten. Zij plezier, wij plezier en niemand had hier last van! Als we eenden, zwanen e.d. zagen hadden wij ze aan de lijn.


Ikke
26 maart 2017

Slechte bewegwijzering erheen. Komt op het einde alleen maar borden tegen van het bezoekers centrum. Niet duidelijk waar je moet parkeren cq beginpunt.


gerard
7 december 2016

Mijn mooiste route. Loop die al zo'n 10 jaar elk jaar wel een paar keer. De ene keer linksom, de andere keer rechtsom. Altijd mooi. Nog steeds jammer dat zware stormen jaren geleden al die prachtige berkenboompjes aan de noordoostkant hebben omgehaald. Weer opnieuw aanplanten?


Frits de Vries
16 oktober 2016

Gelukkig zoals op zoveel plaatsen dat er geen plaatsen zijn om de hond los te laten lopen. Echt een serieus genot


joost
13 juni 2016

jammer zoals op zoveel plaatsen dat er geen plaatsen zijn om de hond los te laten lopen. Echt een serieus gemis


Wouter van der Rijt
13 juni 2016


Stef
12 mei 2016

Fantastische wandeling in een mooie omgeving. Ook het trekoverzetje is gewoon leuk om te doen.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route