Het Schravenpad (rozenroute) Meer info / print / GPX

Het Schravenpad (rozenroute)   

Startpunt:     De Rozenhof    5973 NR    Lottum    Lengte: 10 km    8 Beoordelingen


Het Schravenpad is een eerbetoon aan Bisschop Mgr. Frans Schraven uit Lottum, die in 1937 in China de marteldood stierf. 

Het Schravenpad voert vanaf de parochiekerk in Lottum naar de Mgr. Schravenlaan en vervolgens naar het prachtige buitengebied van rozendorp Lottum. Langs de Quirinuskapel leidt de route naar de Familiekael en daarna naar Huys Kaldenbroeck, waar Mgr. Schraven geboren is. De terugweg leidt door natuurgebied Kaldenbroek naar de oevers van de Maas, waar een panoramisch uitzicht over de vier dorpen aan de Maas is. 

De route is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting Rozenhof Lottum in samenwerking met Landschap Horst aan de Maas, Parochie Lottum, Dorpsraad Lottum, Stichting Het Limburgs Landschap en de Mgr. Schravenstichting, die zich beijvert voor de zaligverklaring van Frans Schraven. 

In de Mgr. Schravenlaan is een speciale Mgr. Schravenroos aangeplant. De dieprode kleur van de roos is symbolisch voor het bloed der martelaren. Deze roos werd gedoopt tijdens de feestelijke opening van het Schravenpad in De Rozenhof Lottum. 

Startpunt

De Rozenhof
5973 NR Lottum

Herkenningspunt

Rozenkenniscentrum De Rozenhof

Lengte

10 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

12, 23, 84, 27, 31, 83, 29, 28, 82, 22, 21, 12

Parkeren

Gratis parkeren op de Markt

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 8 beoordelingen | Sinds 25 mei 2017

R. Kleuskens
29 september 2019

Mooie afwisselende route binnen Lottum door het bos, langs de velden en langs de Maas.


Angela
28 juni 2019

Prachtige gevarieerde wandeling! Eerst de geschiedenis van Frans Schraven gelezen via wikipedia. Zeer indrukwekkend. Hadden bij kaldenbroek koffie willen drinken, maar was gesloten. Toen naar de Rozenhof , prachtig toegift!!!


Martien
15 augustus 2018

Het pad willen wij met onze wandelgroep van Probus Alter op 21 augustus gaan lopen. Maar ik heb deze zomer vaak in die omgeving gefietst. Een mooi gebied. Vooral bij de Kaldenbroek. Jammer dat Kaldenbroek de laatste keer (we waren er om 18:00 uur) gesloten was.


mar
3 juni 2018

super mooie route. veel afwisseling. mooie stop mogelijk bij kaldenbroek voor hapje of drankje. van daaruit even goed opletten voor de juiste afslag . laatste stuk ook weer echt de moeite waard


Ron
16 oktober 2017

Prachtige wandeling! zeer afwisselend. Aanrader.


Marlies van den Munckhof
23 september 2017

Prachtige route! We wonen in de buurt van Lottum, maar hebben toch weer verschillende nieuwe paadjes ontdekt! Alle knooppunten waren prima vindbaar!


Truus 10-9-2017
10 september 2017

Erg mooie route, de route was perfect aangegeven.


Herman
25 mei 2017

Op zich leuk echter onduidelijk op een paar punten. Van 27 naar 31 is niet te vinden. Dan maar van 27 naar 28, en dat moet je ook zelf uitzoeken. Verder wel leuke wandeling, wel veel verharde weg en ook veel fietsers op het pad.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route