Knopen Lopen in 'Bree' Meer info / print / GPX

Knopen Lopen in 'Bree'   

Startpunt:     Op De Kemp 45    5993 BL    Maasbree    Lengte: 12 km    3 Beoordelingen


Knopen Lopen in Bree, de wandelroute van bijna 12 kilometer, start in het dorspcentrum van Maasbree nabij de kerk. U volgt de Dopsstraat waar, achter het monumentale pand, vroeger Maasbrees bier werd gebrouwen. Al snel voert de wandelroute u door het buitengebied van Maasbree.

In het buitengebied van Maasbree wandelt u tussen weilanden en akkers. Aan de Heezestraat is een boerderij te zien met veel authentieke elementen: op de binnenplaats ligt een bakhuisje verscholen. Even later wandelt u door de Westeringlaan. Deze straat dankt zijn naam aan het Huis Westeringh, een omgracht kasteel dat in 1944 ten prooi is gevallen. Een van de boerderijen aan deze laan heet nu ook nog Kasteelhof. Verder vindt u aan deze laan het kapelletje St. Anna. Dit kapelletje werd in 2014 geplaatst ter vervanging van het oude exemplaar.

Na de oever van de Everlosebeek komt u in een klein natuurgebiedje: Westering. De wandelroute vervolgt richting het zuiden. De toren van de Sint Aldegondiskerk wijst u de weg terug naar 'Bree'. 

Startpunt

Op De Kemp 45
5993 BL Maasbree

Herkenningspunt

Kerk Maasbree

Lengte

12 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

72, 70, 93, 97, 94, 83, 82, 81, 41, 50, 51, 61, 91, 98, 92, 70, 72

Parkeren

grote parkeerplaats achter de kerk

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 3 beoordelingen | Sinds 21 januari 2018

René
16 februari 2019

Mooie open natuurroute. Heerlijke wandeling gehad.


Wil Wijnhoven
24 augustus 2018

Mooie omgeving. Maar door de slechte en/of ontbrekende bewegwijzering een gedeelte van de route verkeerd gelopen. Soms staan de bordjes op onduidelijke plekken of op plekken waar je het normaliter niet zou verwachten.


Cor
21 januari 2018

Geen fijne wandeling: In het begin moet je direct goed opletten en niet de pijltjes rechtdoor volgen. Je moet meteen linksaf door de Dorpstraat richting de Co-op. De wandeling bestaat uit vele lange, saaie stukken over vaak verharde wegen. Het middendeel is een erg modderig en nat gebied. Een groot gedeelte van de wandeling ligt vlakbij de Middenpeelweg en A67, daardoor hoor je continu geluid van het verkeer.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route