Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Knopen Lopen in 'Bree'

Knopen Lopen in Bree, de wandelroute van bijna 12 kilometer, start in het dorspcentrum van Maasbree nabij de kerk. U volgt de Dopsstraat waar, achter het monumentale pand, vroeger Maasbrees bier werd gebrouwen. Al snel voert de wandelroute u door het buitengebied van Maasbree.

In het buitengebied van Maasbree wandelt u tussen weilanden en akkers. Aan de Heezestraat is een boerderij te zien met veel authentieke elementen: op de binnenplaats ligt een bakhuisje verscholen. Even later wandelt u door de Westeringlaan. Deze straat dankt zijn naam aan het Huis Westeringh, een omgracht kasteel dat in 1944 ten prooi is gevallen. Een van de boerderijen aan deze laan heet nu ook nog Kasteelhof. Verder vindt u aan deze laan het kapelletje St. Anna. Dit kapelletje werd in 2014 geplaatst ter vervanging van het oude exemplaar.

Na de oever van de Everlosebeek komt u in een klein natuurgebiedje: Westering. De wandelroute vervolgt richting het zuiden. De toren van de Sint Aldegondiskerk wijst u de weg terug naar 'Bree'. 

In het stroomgebied van de Everlosebeek kunnen enkele paden drassig zijn. Trek daarom stevige schoenen aan. 

Startpunt Op De Kemp 45
5993 BL Maasbree Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Kerk Maasbree
Lengte 12 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 72, 70, 93, 97, 94, 83, 82, 81, 41, 50, 51, 61, 91, 98, 92, 70, 72
Parkeren grote parkeerplaats achter de kerk
Bezienswaardigheden langs deze route
De Duiker Tommelvaeren, Maasbree
Dierbaar Hubertushof, Maasbree
Samenwerken In Den Clockenslagh, Maasbree
Miniatuur van Maasbree In Den Clockslagh, Maasbree

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen